Budapesti pubmustra 3.0

A sör mágikus ereje egykor megihlette Platónt, Ernest Hemingwayt és Oscar Wilde-ot. Azóta hosszú évek teltek el, és a folyékony kenyér egészen új magaslatokra tört. Ha a legjobb budapesti helyeken merülnél el az élvezetében, olvasd el ajánlónkat!

Anker’t

A sörszezon nem ér véget a kora őszi esték beköszöntével sem, mert aki az aranyló nedűt szereti, pontosan tudja: a sörfogyasztás életérzés. Legyen szó egy fárasztó munkanap utáni felfrissülésről, a haverokkal folytatott nagy beszélgetésekről vagy a hétvége indító bulizás elmaradhatatlan kellékéről, a sör mágikus erejére mindig számíthatunk. Az Anker’t-be egyenesen a csehországi Plzeňből érkezik a Pilsner Urquell pasztőrözetlen söre acéltankokba zárva. A Tankovna több, mint csapolt sör, hiszen frissebb, ízeiben gazdagabb és csapra verés után kizárólag 7 napig szolgálják fel. Addigra általában el is fogy, ezért azt javasoljuk, időben menjetek, ha nem akartok lemaradni róla. Cseh sörfőzdében képzett csaposok várnak a hét minden napján.

Anker't

Cactus Juice

Pár lépésnyire az Oktogontól, a Cactus Juice Gastro Pubban egy darabka Vadnyugat várja a sörre szomjazó vándorokat. A belvárosi underground étterem fából készült ikonikus bútorokdarabokkal idézi meg az amerikai cowboy kultúrát. Tekintve, hogy több mint 30 különféle típusú whisky, pálinka és kézműves sör közül lehet választani, a Cactus Juice tökéletesen alkalmas irodai összejövetelek, legény- és leánybúcsúk, valamint születésnapi bulik tető alá hozására. Imádni fogod szezonális ajánlataikat: javasoljuk, hogy kóstold meg a burgundy meggylevest, a sült lazacot fekete kagylóval és citrusos kevert salátával, vagy rendelj savanyított zöldségekkel tálalt kapros lazactartárt.

CactusJuice

Black Cab Burger

Tudtad, hogy az isteni hamburgerek mekkájában (ahol magad válogathatod össze, mi kerüljön a buciba) finom sörkülönlegességek is szerepelnek az itallapon? A fantasztikus saláták, mennyei hot-dogok és a szuper házi brownie csupán a jéghegy csúcsa: az étvágygerjesztő ételek mellett a Black Cab arra is figyelmet fordít, hogy a legjobb italokkal olthasd szomjad. A listán gyümölcslevek és ciderek kíséretében szerepel a Crabbie’s nevű, édeskés üveges gyömbérsör, és az autentikus, csapolt Fuller’s London Pride is, ami egyenesen az Egyesült Királyságból érkezik, és kesernyésségével remekül megszelídíti a hamburger markáns ízét.

Black Cab Burger

Hops Beer Bar

A bulinegyed szívében több mint egy fél évtizede működő Hops Beer Bar már sokak szívébe belopta magát. A bomba jó sörökből kb. 250 különböző választási lehetőség garantálja, hogy megtaláld a kedvencedet akkor is, ha glutén érzékeny vagy. Alkoholmentestől az őrülten friss meggyes-sajttortás savanyú búzasörön (Ma Chérie essence) át, a 15%-os brutál Imperial Stout-ig van minden, mi szem-szájnak ingere. Az igazán egyedi sörök viszont Csapfoglalás keretein belül kerülnek csapra. Fontos tudnivaló, hogy a Beerside.hu a hely üzemeltetője, aminek köszönhetően a Hops Beer Bar a versenytársaihoz képest jobb áron kínálja portékáját. A weboldalon keresztül pofátlanul olcsón hozzá lehet jutni a vágyott tételekhez! Személyesen a Ráday utcai Beer To Go-ban válogathatsz, ahol óriási üveges és dobozos kínálat vár.

Hops Beer Bar

Csapház

Lelkes sörfanatikusok, kíváncsi kalandorok, dobjatok el mindent és iránya Csapház! A hely kínálata minden minőségi sörre szomjazót kielégít (13-15 csapon sorakoznak a jobbnál jobb nedűk), ráadásul rengeteg helyi különlegességgel lehet találkozni náluk. A magyar sörfőzdékben tartósítószerek felhasználása nélkül készült CSAPOLT söröket kérhetsz elvitelre, amelyekbe kizárólag a legjobb természetes alkotóelemek kerülnek. Megértjük, ha nem áll össze a kép, de hidd el, a fejlődő technikának hála már simán lehet úgy üvegbe zárni frissen csapolt sört, hogy a minősége ugyanolyan tökéletes marad. Vidd magaddal bárhova, élvezd a hideg csapolt sör mámorító ízét akár otthon a TV előtt, akár egy őszi kerti partin, vagy ahol csak szeretnéd. Ajándéknak sem utolsó ötlet!

Csapház

iF Cafe Jazz Club

Az iF Cafe Jazz Club elsősorban egyedülállóan változatos,  világszínvonalú  jazz koncertjeiről híres. A jazz szerető törzsközönség már tudja, hogy az iFben a konyha és a pult kínálata hasonlóan színes és színvonalas. Söreiket a “kézműves sörforradalom” kezdete óta elsősorban a hazai kisüzemi sörökből válogatják. Három sörcsapról csapolnak, ebből kettőre a nyitottság és kíváncsiság jegyében változó “meglepetés” hazai sörök kerülnek. Aki pedig a hagyományos ízeket szereti, annak ott van a harmadik csapon a Wernesgrüner, a német-cseh határvidékről származó legendás láger, ami rengeteg visszatérő vendéget szerzett már az iFnek. A sörlapon lévő állandó palackozott söreik (Róth, First Crafft Beer, Bader, Fóti, és sok más) szintén a legjobb minőséget képviselik. Ha nem hiszed, járj utána!

If Cafe Jazz Club

Neked Csak Dezső! 

A megújult Rákóczi úti kocsmát Dezsőről, a Pelikán család egyetlen malacáról nevezték el, aki életét adta egy nemesebb célért, állítólag sajnos hiába. A hely üzemeltetői azt szeretnék, ha mindenki vidáman emlékezne a legendássá vált disznóra, mégpedig kiváló kézműves magyar és cseh sörök szürcsölgetése közben, a legjobb hazai borokkal és pálinkákkal, koktélokkal, hűsítő limonádékkal, bor- és sörkorcsolyákkal. 32 sörcsappal, látvány sörfőzdével, több száz különböző üveges sört kínáló Bottleshoppal, és világszínvonalú konyhával várnak. (Napindításként ajánljuk az alkoholmentes brunch menüt!)

Neked Csak Dezső

Kandalló Pub

A Kertész utcában egyszerűen lehetetlen szomjasnak maradni. Tengernyi pub küzd az ember figyelméért, köztük a Kandalló is, ahol egykor kandallókat árusítottak, innen a név. A 2012-ben megnyitott hely díjnyertes hamburgereiről és 16 csapra vert söréről egyaránt híres. Tudják, mi a dörgés, és hogyan kell nemcsak bevonzani, hanem meg is tartani a sörkedvelő, igényes közönséget. A választék állandóan változik, a frissítő, könnyen fogyasztható Wicked Water’s T-Rex Biceps és az Easy Peasy Apricot Squeezy mellett „testesebb” opciók is a vendégek rendelkezésére állnak, úgy mint a Balkezes Sörfőzde Baltic Porter nevű nedűje, a Bagoly.

Kandalló Pub

Hopaholic

A sör mindenható az italok között – ezt vallja a Hopaholic csapata. Náluk nincsenek díjnyertes borok, röviditalok vagy túlértékelt koktélok, kizárólag minőségi, finom csapolt és üveges sörök, ami mellé hermelín (marinált cseh Camambert sajt) dukál! A Hopaholic azokat célozza meg, akik tudják, milyen a jó sör, de többre vágynak, mint amit a nagy tételszámban gyártott nedűktől kapni lehet. Három szinten, több mint 400 típusú üveges és alumínium dobozos sörkülönlegességet ajánlanak a figyelmedbe, a legjobb magyar, belga, angol, spanyol, cseh, német, amerikai főzdéktől, és még sorolhatnánk.

blank

Krak’n’Town

A főváros első steampunk gasztropubja időutazásra hív; 300 évet utazunk velük előre az időben, egy poszt-apokaliptikus világba, ahol a gőz válik az első számú energiaforrássá. Az a személy, aki átlépte a hely küszöbét, már a múlté; némi kreativitással az alvilági figurák kedvelt találkozóhelyén érezhetjük magunkat, ahol csempészek söreit és kalózok különleges zsákmányait kínálják fel nekünk. A brit gasztronómia, látványkonyhás saloon és a magyar kézműves sörvariációk által jellemzett Krak’n’Town egyedi környezetben várja a sörélményt kereső látogatóit, megidézve H.G. Wells és Jules Verne novelláinak világát. Ami az ételeket illeti, a brit pubfood, levesek, szendvicsek és saláták csak a jéghegy csúcsa; az étlap lenyűgöző, vedd szemügyre!

Krak'n'Town