Bukásra ítéltetett a Reszkessetek, betörők! reboot?

Folytatódik a reboot dömping, a tervek szerint hamarosan újra régi sikerfilmhez nyúl a Disney.

Ezúttal a Macaulay Culkin főszereplésével készült, ikonikus Reszkessetek, betörők! filmeket ragadnák meg, hogy aztán új köntösben tálalják a jelen és a jövő nemzedékének. Pedig az 1990-es évek legendás vígjátéka, karácsonyaink elmaradhatatlan filmje úgy jó, ahogy van, vagy legalább is, nehéz elképzelni máshogy.

A világ azért hökkent meg a reboot gondolatán, mert kivitelezhetetlennek tűnik 2019-be áthelyezni a cselekményszálat. Az okostelefonok virágkorában hogyan oldják meg például, hogy Kevin a külvilágtól teljesen el legyen zárva? Mivel magyarázzák majd, hogy a szüleivel nincs semmilyen kapcsolata? Esetleg a Bermuda-háromszögben hajózva nem lesz térerejük?

A filmrajongók felvetették, a modern technikának köszönhetően, ha akarná, a főhős még családja tartózkodási helyének pontos koordinátáit is ki tudná deríteni, és az iskolatársainak küldött poénos Snapchat üzenetek hatására nyilván bekopogtatna hozzá legalább egy jóérzésű felnőtt, hogy ránézzen az egyedül hagyott gyerekre. Amikor tényleg a megvalósítás útjára terelik a filmet, a themuse.com szerint a Disney jobban teszi, ha konzultál egy csapat tinivel, azaz a célközönséggel, akik tényleg képben vannak.

Macaulay amúgy szívesen vállalná a szereplést, erről már tweetelt is a Disney-nek!

Kiemelt kép: Alan Light (Flickr)