Rangos versenyen méretteti meg magát Hévíz

A város esélyes a „European Best Destination 2020” díj elnyerésére. 

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 legfelkapottabb turistaparadicsoma a „European Best Destination” közönségszavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a legjobb úti cél rang elnyerésére. 2019-ben a nívós elismerést Budapest kapta, így Hévíz indításával Magyarországnak a duplázásra is nyílt lehetősége.

A díjat annak érdekében hozták létre, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és a kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által alapított EDEN hálózattal együttműködve.

A versenyt támogató kampányban a 20 legjobb desztináció mind a következő egy évben, mind pedig a szavazás ideje alatt utazók milliói részére lesz elérhető a leglátogatottabb európai turizmussal foglalkozó weboldalon.

Hévíz számára már a versenyben való részvétel is megtiszteltetés, hiszen olyan világvárosokkal mérkőzik meg, mint Róma, Amszterdam, Nagyszeben, Athén, Colmar, Milánó, London, Tbiliszi, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, Faial, Fiume, Cascais, Brüsszel és Krakkó.

Mivel érdemelte ki a település a jelölést a TOP 20-as mezőnyben?

Maximilien Lejeune, a „European Best Destination” díj kreatív igazgatója szerint:

„Amit Hévíz kínál, az nem hasonlítható össze más városok repertoárjával. Európa legnagyobb természetes termáltava a város központjában található, ahol egész éven át nyíló tavirózsák között fürdőzhetnek a vendégek. Hévíz 220 éves fürdőkultúrájának alapja a legnagyobb biológiailag aktív termálvizes tó a világon.”

A település szépségét a gyönyörű városközpont mellett a számos wellness szolgáltatás (pl. masszázs, szauna és sportolási lehetőségek) is megalapozzák, illetve a hazánkra jellemző hamisítatlan gasztronómia a legjobb helyi borokkal kiegészítve is felejthetetlen élményt kínál az ide látogatók részére.

Hévíz napjainkban az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, mely évről-évre több vendéget fogad. Ennek eredményeképp aktívan vesz részt Magyarország turisztikai szempontból való vonzóbbá tételében, mely már európai szinten is tapasztalható. Hévíz életre szóló élményekkel gazdagít minden utazót, hiszen a legjobb minőségű hoteleket, éttermeket és kávézókat megfizethető áron tudják igénybe venni a városba érkezők.

A település ezért felkér minden Hévíz városát ismerő és szerető, segíteni vágyót, hogy 2020. január 15. és 2020. február 5. között szavazzanak Hévízre a verseny hivatalos weboldalán, ahol további hasznos információk olvashatóak a megmérettetés hazai résztvevőjéről és konkurenseiről is.