A fenntartható közlekedést népszerűsíti a Lime

Május óta városszerte lépten-nyomon belebotolhatunk a fenntartható közlekedést hirdető, zöld színű rollerekbe. A projekt neve Lime, és mikromobilitási megoldásokat ajánl, amelyek révén aktívan hozzájárul a városi közlekedés során történő károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

A Lime része Európa nagyvárosainak. Párizstól Varsón át, egészen Berlinig, újra fogalmazzák a városi közlekedést. Fenntartható és hozzáférhető módon hozzák közelebb az embereket környezetükhöz. Szolgáltatásai Európa több mint 20 országában érhetők el. A szimpatikus kezdeményezés nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Lime rollerek használata egyszerű, biztonságos, és aki már próbálta azt mondja, szuper érzés a 30km/h sebességre is képes eszközöket vezetni. Szórakoztató programnak sem utolsó!

Kipróbálnád?

Mondjuk, mit kell tenned! Töltsd le okostelefonodra a Lime mobil applikációját, aminek segítségével megkeresheted a hozzád legközelebbi rollert, és egy gombnyomással feloldhatod azt. Amikor az utazás befejeződött, a rollerezők az applikáció utasításait követve egyszerűen megállítják a járművet és biztonságosan leparkolnak vele. A rollerek egyszeri kioldási költsége 250 forint, a használat percdíja pedig 50 forint. A Lime helyi csapata végzi a rollerek kihelyezését, töltését és karbantartását. A vállalat elkötelezett a biztonság és a kényelem iránt, és arra ösztönzi felhasználóit, hogy mindig viseljenek bukósisakot.

„A főváros útjait járó autók egyre nagyobb száma, a közlekedési dugók és a növekvő forgalom komoly környezetterhelést jelent a nagyvárosok, így Budapest számára is. Mi a Lime-nál fontosnak tartjuk, hogy szolgáltatásaink révén egy egészségesebb, fenntarthatóbb és élhetőbb környezetet teremtsünk a városlakók számára”

– hangsúlyozta a kezdeményezés kapcsán Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.