Hétvégi programajánló – Május 16-19.

Ha szerencsénk van, péntektől már nem lesz őszi hangulatú hétvégénk, mindenesetre mi összegyűjtöttünk nektek mindenféle programot, hogy időjárástól függetlenül se kelljen otthon unatkoznotok!

hétvége
Fotó: Toa Heftiba

Május 16., csütörtök

OTP Gourmet Fesztivál 2019

A hazai séfek ünnepe idén is túllép az ország határain és a nemzetközi porondról is klassz szereplőket hoz el a Millenárisra. Hogy mást ne mondjunk, itt lesz Konstantin Filippou, a legjobb osztrák séf, a Michelin csillagos Lee Jong-kuk Szöulból, vagy a Twins Garden Moscow az orosz fővárosból. Az OTP Bank Gourmet Fesztiválon ezúttal a paprika, a sercli és a sör kerül majd a figyelem középpontjába.

Legyél te is Szikra! // Be a Spark!

Alig egy hónap van hátra a harmadik ipolytarnóci 100SZIKRA jamboree-ig, ennek örömére pedig összegyűlünk a Telepen egy kis bemelegítésre. Gurulj le a Madáchra egy italra és találkozz a 100 Szikra megálmodóival, tervezőivel és résztvevő művészeivel, és vedd meg a jegyed elővételes áron, 4900 Ft-ért – támogatva az ipolytarnóci közösséget! A házibulin fellép a The Nobody Elses zenekar és DJ-zik a Szikra Crew.

Kimifornia at Pontoon

Az idei első Kimitrak után újra tematikus esemény, különleges kiadás következik! Akkor New Yorkon volt a fókusz, most a Kimit csapat átcsapat a nyugati partra, hiszen az is roskadozik a jó zenéktől, ráadásul a Pontoontól sem áll távol a kaliforniai kulissza.

Május 17., péntek

Artmozik éjszakája 2019

Május 17-én ismét itt az Artmozik Éjszakája! Öt fővárosi művészmozi összesen 14 termében este 6-tól másnap reggel 6-ig folyamatosan pörögnek a filmek, amelyek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók!

hétvége

Kávéházak éjszakája 2019 – Ingyenes programok

A május 17-én második alkalommal megrendezésre kerülő Kávéházak Éjszakája 2019-ben összesen 30 helyszínen várja a kávé- és a kultúra szerelmeseit. Az ingyenes programok között számos koncertet, versszínházi előadást, felolvasást és kávétörténeti beszélgetést találunk. Bővebben ITT írtunk már az eseményről!

Május 18., szombat

Charity Fest 2019 – Az adományfesztivál

Van-e olyan fesztivál ma Magyarországon, ahol ha eszel, iszol, sportolsz, piknikezel, főzöl, koncerteket hallgatsz, vagy éppen a családoddal kikapcsolódsz, mindezzel még adományozol is? Van! Ez a Charity Fest, az első adományfesztivál a Budapest Bike Maffia szervezésében.

Szimpla Kutya – Tombol a tavasz!

Sokan mondják, hogy a kutyának a kertben van a helye… Mindenkit várunk a Szimpla Kutya kutyabarát vásárra és piknikre május 18-án, 12 órától 18 óráig a Kutyabarát.hu és a Szimpla Kert szervezésében a Szimpla Kertben, ahol a kézműves kellékek, kutyabarát termékek beszerzésén túl az érdeklődők megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait. A belépés ingyenes!

Fényben járók éjszakája – Ahura Fire Tribe – Nőtincs

A főváros zajától picit távolabb, Nőtincsen rendezik meg a Fényben járók éjszakáját, amelyen a telihold fényében különleges tűzshowk és tűzönjárás kápráztatja el a kilátogatókat. Figyelmedbe ajánljuk az Ahura Fire Tribe látványos előadását, amitől garantáljuk, leesik majd az állad. Emlékezetes tűzzsonglőr és tűzakrobatika műsorral készülnek; ha még nem ismered őket, ide kattintva megtudhatsz róluk mindent, amire kíváncsi vagy.

blank

Cérna Stúdió – Variációk zöld otthonra

A programra várnak kezdőket és kevésbé kezdőket egyaránt, fontos, hogy ez nem egy varrótanfolyam – a hangsúly a jó hangulatú közös alkotáson van! Természetesen megmutatják a varrógép használatát és technikákat is tanulhatsz, emellett rengeteg ötlettel készülnek az otthonod zöldítéséhez!

Néhány példa arra, mi fog készülni: • Bevásárlótáska • Többféle zacskó alternatíva • Mosható vattapamacsok, törlőkendők • Alufólia helyettesítők

CityMatiné s08e01 – Multimárkás majális

Figyelem, figyelem! A 8-as vágányon napelemes, hangágyúkkal megpakolt szerelvény érkezik! Hősies és fáradhatatlan küzdelmünk a nappali szórakozás hazai megszilárdítására nem ismerhet áldozatot! Minden év első májusi hétvégéjén hadrendbe állunk, felhúzzuk a napernyős lobogót és megindítjuk a harcot!

Május 19., vasárnap

Városi kertészek vasárnapja a kiskertpiacon

Városi kertészek, virág és növényrajongók! Május 19-e, a Ti vasárnapotok! A kiskertpiacon egynyári, balkon-és fűszernövények, konyhakerti növény palánták, és persze kaktuszok, pozsgások, rovarfogók. Minden, amit csak egy városi kiskert kívánhat!

hétvége
Fotó: Francesco Gallarotti

Vasárnapi pezsgés az ARAZ Étteremben

Fogadják szeretettel a megújuló ARAZ vasárnapi programját, mely 12:00 és 15:00 között kínál könnyed ebédszünetet egy-egy rohanó hét után. Válasszon három fogást étlapunkról, mindössze 8400 Ft-ért, mely tartalmazza a szervizdíjat és a korlátlan pezsgő-, sör-, ház bora, üdítő-, víz- és kávéfogyasztást! Ön csak dőljön hátra és élvezze Barka Áron, Chef de Cuisine gasztronómiai különlegességeit. A hangulatról, hétről hétre kellemes élő zenével gondoskodunk.

Moulin Rouge

Párizs a századfordulón. Christian ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető – kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába… (port.hu)

Hang Massive live in Budapest

A Brit/Svéd zenekar tagjai a legismertebb Hang és Handpan zenészek, több mint 100 millió videómegtekintéssel. Legutóbbi 2018-as albumuk a ‘Luminous Emptiness” egy csodálatos zenei utazásra varázsol el. Élőben egy fantasztikus és látványos showra számíthatunk, ami az időtlen bölcsesség tanításain alapul, hanghatásokat és mintákat hoz létre, kiegészítve a Hang gazdag hangzását. A Luminous Emptiness turné több mint 50 állomásos, a zenekar pedig izgatottan várja, hogy Budapesten is felléphessen!