Esküvői tippek: hogy ne rontsd el mások nagy napját

Készen állsz a közelgő esküvői szezonra? Alig várod már, hogy részt vehess legjobb barátaid nagy napján, és együtt ünnepelj velük? Remek! Nem árt viszont, ha pár szabályt észben tartasz az ünneplés közepette, hiszen még esküvői vendégként is lesz pár feladatod ezen a jeles eseményen. Felsoroljuk, mire figyelj mindenképpen oda, ha esküvőre vagy hivatalos. 

Fotó: alvaro-cvg (Unsplash)

Plusz egy fő

Mindig olvasd el figyelmesen, milyen szempontokat tűz ki az ifjú pár a meghívóban. Semmiképp ne jelenj meg újdonsült barátoddal vagy barátnőddel az esküvőn, ha csak egy személyt jeleztél vissza. Az esküvő gondos szervezéssel jár, amiben a létszám is fontos szerepet játszik. Ha csak egy főre igazoltad vissza a választ, akkor ne vigyél magaddal senkit.

Öltözet

Vannak párok, akik kimondottan külön dress code-ot kérnek az esküvőjükre. Amennyiben ez nem így történik, jobb, ha tudod milyen ruhát illik felvenned a különböző esküvőkre. Mindig tartsd szem előtt, hogy egy vendég sosem viselhet fehéret esküvőn, illetve jobb, ha kerülöd a fekete és piros ruhákat is. Ha még nem tudod mit vegyél fel, ide kattintva inspirálódhatsz.

Időpont

Egy ilyen fontos alkalomról nem illendő elkésni, tehát figyelj arra, mennyi időd van elkészülni, és ha lehet, már egy nappal előtte ellenőrizd, mennyi időre lesz szükséged, hogy a helyszínre érkezz. Jó, ha tudod, hogy az esküvői vendégek általában 20 perccel hamarabb érkeznek a ceremóniára, hogy nyugodtan elfoglalhassák a helyüket.

Fotó: Alasdair Elmes (Unsplash)

Nászajándék

Vannak párok, akik ajándéklistát írnak esküvőjük alkalmából. Ha barátaid már tudják mit szeretnének, akkor jobb a kérésüket betartani és a listáról választani valami olyat, amit te is szívesen adnál ajándékba. Ha nincs lista, az ifjú pár általában pénznek örül a legjobban. Ne feledd az esküvő költséges mulatság, illetve új életük kezdetét is szimbolizálja, így lehetséges, hogy lakásvásárlásra vagy éppen nászútra gyűjtenek.

Menü

Ha bármilyen ételallergiád van, azt még mindenképp az esküvő előtt jelezd, hogy az ifjú pár ne a menyegző napján szervezzen külön menüt a számodra. Ez igaz azokra is, akik például nem esznek húst vagy bármilyen más állati eredetű terméket. Ne hozd kellemetlen helyzetbe a barátaidat további feladatokkal.

blank
Fotó: Photos by Lanty (Unsplash)

Olvasd el, az ország első női ceremóniamesterével készült interjúnkat: