Budapesti pubmustra 2.0

Méltó második fejezete következik korábbi Budapesti pubmustra válogatásunknak, ahol ezúttal a művészlelkek és budai polgárok szellemisége találkozik Budapest kocsmáiban. Válogassatok!

Anker’t

Olyan helyet keresel, ahol a város legkúlabb arcai szakadt farmerben és wayfarer napszemüvegben kortyolgatják színes koktéljaikat? Nem is kell továbbmenned mint a Paulay Ede utca, hogy belevesd magad a magyar romkocsmák sikkes hangulatába! Dőlj hátra a 800 négyzetméteres kerthelyiség egyik asztalánál, rendelj egy italt vagy kettőt a 8 méteres bárpultnál – koktélok széles választékából választhatsz, amihez csak kedved van –, pattanj a táncparkettre a belső klubhelységben a bulikon, próbáld ki helyi kistermelők és kézművesek termékeit a havi Kiskertpiac vasárnapi piacon, vagy egyél egy vegán pizzát a Vegazziból, és egyszerűen élvezd az életet!

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Nemdebár

Budapest egyik legkedveltebb bárja a Duna nyugati oldalán fekvő, kutyabarát Nemdebár. A hely belseje szándékosan úgy van berendezve, mint nagymamád nappalija valahol egy 80-as években épült lakástömbben: néhány össze nem illő bútordarab tetszőlegesen elhelyezve, a szürreális, poszt-indusztriális barokk és a junk art érdekes keverékét eredményezve. A kis helyszín rendszeresen ad otthont ingyenesen látogatható live DJ setteknek, de ezenkívül is nagyszerű zene jellemzi a helyet. Minthogy a legtöbb turista általában a folyó másik oldalán marad, mikor neki indul az éjszakának, a Nemdebár közönsége leginkább helyi egyetemistákból és a húszas éveikben járó művészalkatokból tevődik össze.

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 5.

Krak’n’Town

Budapest első steampunk pubja a háromszáz évvel későbbi jövőbe repít minket, egy poszt-apokaliptikus világba, ahol a gőzgépek válnak újra az energia fő előállítójává. A Krak’n Town gasztropub a brit gasztronómia krémjét magyar kézműves sörvariációkkal ötvözi és olyan egyedülálló környezetben várja látogatóit, ami H.G. Wells és Jules Verne regényeinek hangulatát idézi. Az ételkínálat része: a velős csont, báránycomb, és vegán ételek is. Illetve olyan ínyencségek, mint a kókusztejes feketekagylóleves curryvel, bébi polip humusszal, bordás kellel és uborkás sörrel, brit pite, és Zwack burger, Unicum Szilvás hagymalekvárral tálalva!

1085 Budapest, József krt. 31.

The Slang Pub

A Blahától alig pár utcányira, a Wesselényi utcában fekszik a Slang Pub, ami legalább olyan híres kiadós ételeiről (a ropogós friss salátáktól a hagyományos bécsi szeleten és krumplipürén keresztül a hatalmas szaftos hamburgerekig), mint csütörtök esti gitárestjeiről és pénztárcabarát italárairól. Napi menüvel 990Ft-tól, délelőtt 11-től éjjel 1-ig várják vendégeiket, otthonos hangulattal, figyelmes kiszolgálással, és hatalmas sportkivetítőkkel Erzsébetváros szívében. Ugorj be bármikor!

1072 Budapest, Wesselényi utca 32.

Hotsy Totsy

A „hotsy-totsy” kifejezést először a hírhedt maffiavezér, Jack „Legs” Diamonds használta a huszadik század közepén Amerikában, és a szó felsőosztálybeli, vonzó nőket volt hivatott megnevezni. Azóta rengeteg bárt neveztek el a maffiózó hangzatos szójárása után, beleértve a Síp utca underground borbélyüzlet-bárját. A háromszoros díjnyertes Hotsy Totsy belső designja a New York-i nagy alkoholtilalom alatt nyílt titkos pubok hangulatát hozza, félhomályos, meleg, kőtéglás környezettel, ahol gyönyörű és izmos koktélokat szürcsölgethetünk anélkül, hogy attól kéne tartanunk, hogy a rendőrök ránk döntik az ajtót. Ha szeretnél új italokat kipróbálni a város legjobb pultosai által felszolgálva, akkor ne habozz és keresd fel a Hotsy Totsyt!

1075 Budapest, Síp utca 24.

Bárka

A sokak által szeretett Király utcai Kadarka Bár kistestvére a Dohány utcában fekszik, ugyanazt a laza hangulatot és fantasztikusan gyors kiszolgálást hozva, amit a Kadarkától már megszokhattunk. Mindez lenyűgöző borválogatással (Magyarország legjobb palackozott boraiból) és finom bisztro ételekkel párosul. Annak köszönhetően, hogy az egyik legmegfizethetőbb hely a környéken, a Bárka helyiek és külföldiek körében is népszerű választás. Akár, hogy feltöltsd az energiatankokat egy jó kiadós kajával, vagy kikapcsolódj a barátaid körében egy jó bor mellett, a Bárka állni fogja a kihívást.

1074 Budapest, Dohány utca 68.