Rendhagyó programok kisgyerekes családoknak

Budapesten szerencsére egymást érik a jobbnál jobb gyerekrendezvények, amelyek közül három igazán kreatív és edukáló programot ajánlunk most nektek.

Házibuli a Napraforgók c. album gyerekdalaira

Kiknek? mindenkinek

Major Eszter dalszövegíró a Napraforgó Könyvkiadó felkérésére írta Évszakok című verseskötet-sorozatát, amelyben magyar kortárs versekkel szólítja meg a gyerekeket modern, friss illusztrációk kíséretében: az ő életükről, élményeikről, kérdéseikről és problémáikról mesél nekik. A verseket Dusik Gábor zenésítette meg, eleinte csupán azzal a céllal, hogy könnyebben meg tudják szólítani a gyerekeket a különféle rendezvényeken. Ahogy egyre több dal íródott, a lemez gondolata is megszületett.  A verseket olyan elismert művészek töltötték meg élettel, mint Kökény Attila, Kocsis Tibor, Szekeres Adrienn, és Völgyesi Gabriella. Az albumot 2019-ben Fonogram-díjra is jelölték, ami nem véletlen, hiszen előszeretettel hallgatják minden kisgyerekes családban, kicsik és nagyok egyaránt. A gyerekalbum megvásárolható ITT.

MiniPolisz

Kiknek? 3-12 éves kor között

A Budapest belvárosában található MiniPolisz egy olyan különleges hely, ahol a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a felnőttek világával. Egy teljes mértékben a gyerekek méreteire szabott városban a kicsik belebújhatnak a felnőttek bőrébe, sőt a számukra egyelőre elérhetetlen, ám hőn áhított szituációkat is megtapasztalhatják. Lehet belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, manikűrös, de akár világsztárként is eltölthetnek pár órát. A gyerekek szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, hogyan kell tankolni, miképp kell takarékoskodni és szelektíven gyűjteni a hulladékot, vagy épp azt, hogyan vásároljunk egyedül. További információért kattints IDE.

Fotó: MiniPolisz

Hamupipőke-musical a Játékszínben

Kiknek? 6 éves kor felett

Látványos családi produkciót tűzött műsorára a Játékszín tavaly novemberben: a Hamupipőke musicalben a főszerepeket ígéretes fiatal énekesek alakítják. A címszerepet az Ének iskolájából és a Sztárban sztár +1 kicsiből ismert Varga Vivien játssza, míg Hamupipőke hercegeként Ódor Botond, a 2013-as Simándy József Énekverseny győztese lép színpadra. A félárva lány története a világ egyik legkedveltebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra az osztrák szerzőpáros, Thomas Jorda és Pavel Singer. További információ elérhető ITT.

blank