Decemberben is merülj el a legjobb programokban! – Hétvégi programajánló

Ez az év is hihetetlen gyorsasággal telt el: hétvégén már advent első vasárnapját ünnepeljük. Mi sem csökkentettünk a tempónkon és ismét összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, a buliktól kezdve a városi sétáktól mindent megtalálsz a válogatásunkhoz, ami csak egy remek hétvégéhez kelhet. 

Csütörtök – november 29.

20. Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren – december 30-ig

Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal vár a 20. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2018. november 9. és január 1. között a Vörösmarty téren. Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal vár az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén.

Újabb és régebbi versek – Babiczky Tibor felolvasása – Négyszoba Galéria – 18:00

Babiczky Tibor költő, író felolvasása a Négyszoba Galériában. Az esten nemcsak Tibor legutóbbi kötetében megjelent verseiből hallhatunk majd, de számos új, azóta íródott szöveget is hoz nekünk. A galériában jelenleg (december 8-ig) látható „Phlomis Fruticosa” kiállítás megtekintése, ahogy az eseményen való részvétel is, díjtalan.

A néma forradalom – Bem Mozi – 18:00

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen.

blank

Székely Rozália: Kálvária Lakópark – Trafó House – 18:00

Magda a külföldre költözés kapujából zuhan bele a vér szerinti apjától örökölt lakásba. Amíg anyja újratemetéseken ad elő bűvésztrükköket, a lány előtt lassan megidéződik az elveszett apa alakja, aki a család történetéből látszólag nyom nélkül eltűnt. Majd a két nő életébe megérkezik egy múlt nélküli, fiatal férfi.

blank

Péntek – november 30.

Jól fésült mennydörgés – Jorge Luis Borges kötetének bemutatója – FSZEK – 18:00

A beszélgetés résztvevői: Scholz László (a kötet összeállítója, az Önéletrajzi jegyzetek, valamint az elő- és utószók fordítója) és Kutasy Mercédesz műfordító. A beszélgetés moderátora: Nádor Zsófia, a Jelenkor Kiadószerkesztője

blank

A második Gutenberg forradalom – paradigmaváltás a médiában – BCA Sóház – 18:30

Ha érdekel, milyen jövő vár ránk, illetve a sajtóra amit fogyasztunk és létrehozunk, szívesen várunk egy kötetlen kerekasztal beszélgetésre Puzsér Róberttel és Horváth Oszkárral november 30-án, a Corvinus Egyetem Sóházának 3-as előadójában. A belépés díjtalan de regisztrációhoz kötött.

blank

Kerekes Band – Akvárium Klub – 19:30

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.

blank

Electroswing party – Mika Tivadar Mulató – 22:00

Egy este a swing és a jazz jegyében, ahol az 1900-as évek elejének zenéje találkozik a mai electroswinggel nemzetközi DJ-csapat: Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) prezentálásában. A belépés ingyenes.

blank

Vice City 80’s Party vol.10 / Billy Idol Sweet 63 – A38 – 23:30

Elég jó hónap ez a november. Ha már volt az elején egy Vice City party akkor legyen a végén is. Különösen mivel november utolsó napján nem kisebb személy, mint Billy Idol ünnepli születésnapját. Mivel elég sok számot adunk tőle egyébként is, így nem esik nehezünkre kicsit több figyelmet fordítani rá, de természetesen a többi kedvencünket sem felejtjük ki ezúttal sem.

blank

Szombat – december 1.

Vörös Csepel – A párttal, a néppel egy az utunk – Szent Imre tér – 11:00

Úgy tűnik, ezer éve már annak, hogy reggel hatkor felzúgtak a műszakváltást jelző szirénák, hogy a szorgos úttörök ha törik, ha szakad átsegítették az úttesten az öreg néniket. Annak, hogy a kendővel bekötött fejű asszonyok a porolón ütötték verték a szőnyeget, hogy a menzán háromszög alakú alumínium tálcán vitték a helyünkre a jó kis gránátos menetet (ld. granadiermarsch, alias krumplistészta). Pedig ennek csak 50-60 éve. Akik megélték, tudják miről beszélünk, akik nem, elképedve nézhetik, tapinthatják a megmaradt tárgyi emlékeket, szippanthatják be a kor levegőjét.

blank

Sisi karácsonya – séta – Várkert Bazár – 11:00

Idézzük fel a világ legszebb uralkodónőjének magyar karácsonyait advent vasárnapjain közösen, egy meglepetéssel egybekötve! A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét. Idegenvezetésünk során az épület azon részei is bejárhatóak, amelyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatóak! Szakképzett idegenvezetőink magyar nyelven mutatják be a látogatóknak a Várkert Bazárt a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig.

blank

Csokigyűjtés – Púder – 12:00

A tavalyi évben egy nemes magánkezdeményezésre a 1576 tábla csokoládét sikerült összegyűjteni Gyermekotthonokban élő gyerekek számára.Ezen sikeren felbuzdulva idén is megismétlik az akciót, és a lehető legtöbb gyerekotthonba eljuttatják az összegyűjtött csokoládékat, hogy meglephessék az ott élő gyerekeket egy-egy tábla finomsággal.  Idén a Púder is csatlakozik a kezdeményezéshez, és a Púder Bárszínház csokigyűjtőponttá válik, remélve, hogy még több gyűlik össze idén és még több gyerkőcnek tudnak a szervezők örömet szerezni.

blank

DIY cocktail evening in our secret underground bar – Doblo Wine & Bar – 18:00

Az este alatt 3 koktél izgalmas történetét tanulhatod meg, megkóstolhatod az összetevőket, illetve megtanulhatod őket elkészíteni a bartendereinkkel.  Ha pedig folytatnád a (szigorúan szakmai!) kóstolást, az este után belépőt biztosítunk a Her Majesty the Rabbit koktélbárba… ki tudja, lehet te leszel az új sztár a pult mögött. Az est ára 13.800 forint (40 Euro), ami a welcome drinket, finom snackeket és 3 koktélt, illetve egy meglepetésitalt tartalmaz.

blank

360Bar Igloo Garden presents: Après Ski Party – 360 Bar – 18:00

Ezúttal elrepülhetsz az Alpok havas hegycsúcsai fölé, mindezt anélkül, hogy kitennéd a lábad a városból! Ezen a napon egy igazi, hamisíthatatlan hütte bulival készülnek a 360 Bárban, ahol a legkomolyabb síszerkóban bulizókat díjazzák is. A lemezeket Galactic Jackson csúsztatja, az első 10 felvonóval érkező vendéget italmeglepetéssel várják.

blank

Kris Baha|A Császár új ruhája – LÄrm – 23:00

A félkomolyan hangzó, banálisan egzotikus név ne tévesszen meg senkit: Kris Baha annyira komolyan gondolja, hogy pálmafás naplementék háttérzenéje helyett inkább túlfűtött ipari monotóniát és szintipop rohamokat vezényel. A Császár új ruhája ezennel tehát felköti a láncos rövidnadrágot és lemezjátszóhoz bilincselt kézzel hódol be egyik legforróbb kedvencének.

blank

Vasárnap – december 2.

EMMA Nap – Anyám, anyád, anyánk! – Kőleves – 16:00

Az EMMA Nap egy örömünnep és együttlét lesz veletek és önmagunkkal. Gyertek, beszélgessetek, táncoljatok, kérdezzetek, ismerkedjetek, hallassátok és láttassátok magatokat! Sok-sok éve dolgozunk rendíthetetlenül, most jött el az ideje az ünneplésnek: még itt vagyunk és nem szándékozunk mással foglalkozni továbbra sem.

blank

Budapest történelme madártávlatból – Fényfestés – Városháza Park – 17:15

Egyedi, kézzel rajzolt animációs fényfestést láthattok, mely egészen a római kortól napjainkig repít el minket.  A színes és egyben ismeretterjesztő fényfestés, mely a Deák téri Evangélikus templom hátsó homlokzatán jelenik meg, igazi varázslatot csempész a karácsonyváró vásári forgatagba.

blank

Suttogók Lovas Show – Papp László Budapest Aréna – 17:00

A Suttogók egy kerekesszékes kisgyermek története, aki látja a huszárok felvonulását, és hazatérte után arról álmodik, hogy egyszer ő is együtt lovagol majd velük. A nézőközönség a kisfiú álmának megvalósulásán keresztül követheti végig a lóidomítás egyes mozzanatait. Az előadás két 50 perces felvonásból áll, melyek után a közönség végigszurkolhatja a lovassportok Forma1-ének is nevezett Fedeles Fogathajtó Világkupa budapesti futamát.

blank

Irie Maffia Xmas – Várkert Bazár – 19:00

Különleges budapesti évzáró koncerttel készül az ország egyik legnépszerűbb zenekara, az Irie Maffia. Advent első vasárnapján az együttes monumentálisra egészül ki egy teljes big band, a Nart Orchestra fúvósainak közreműködésével, és ha önmagában zenei élménynek ez nem lenne elég, ráadásként a Punnany Massif énekesei teszik még tökéletesebbé a hangzást. A zenekar vendégeivel és fúvóskarával kedvenc slágereit adja elő újrahangszerelve, a Várkert Bazár helyszínéhez illő nagyszabású koncerten.

blank