Versek és vonzások – Vár a Fesztiválakadémia július 23. és 29. között

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművész házaspár által megálmodott Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián. 

A Fesztiválakadémián egy héten keresztül a legmagasabb színvonalú kamarazenélésre, klasszikus zenei világsztárok vibrálóan intenzív együttműködésére számíthat a közönség.

Hét esti hangverseny, öt matinékoncert, egész nap nyílt mesterkurzusok, előadások, közel negyven fellépő várja a közönséget. A fesztivál címe: „Versek és vonzások”. Fellegi Melinda költőnő költeményei női szemszögből beszélnek a szenvedélyről, a szerelemről és a szenvedésről. Műveit kortárs zeneszerző megzenésítésében hallhatja a közönség.

Az esti koncertek műsorán többek között Bach, Händel, Mozart, Schönberg, Debussy, Sosztakovics, Prokofjev, Schubert, Schumann, Ravel, Schnittke művei lesznek hallhatók a fellépő művészek egyszeri és különleges kamaraformációinak előadásában.

A rangos zenészeken túl Molnár Piroska, Hámori Gabriella és Eperjes Károly is fellépnek. A 18 év alattiak nemzetközi hegedűversenyen mérhetik össze tudásukat, ahol a zsűri elnöke a legendás Shlomo Mintz lesz.Valódi könnyűzenei csemegének ígérkezik az argentin tangó est José Gallardo és Kelemen Barnabás előadásában valamint az InFusion Trio fellépése vonósnégyes kísérettel az Európa hajón. Minden este élő cigányzene a Café Vianban.  „A kezdetekben minden zene kamarazene volt” – írta Gustav Mahler. A Fesztiválakadémia a közös zenélés örömét teszi átélhetővé, kiszakít a mindennapokból a zene által teremtett „csillaggal ékes, roppant, tiszta térben”.