Csodás fotókon a tavasz egyik legszebb virága, a tulipán

Hollandia neve hallatán az embereknek több dolog is eszükbe jut, a klumpák és szélmalmok országa mégis talán a tulipánok miatt a legismertebb. Nyári hőmérséklet ide vagy oda, mi megpróbálunk azokra a tavaszi napokra gondolni, amikor kellemesen simogató szellő lebegteti meg a frissen mosott függönyt, miközben nárciszok és tulipánok illata tölti meg a levegőt. Tartsatok velünk!

A Bored Panda lélegzetelállító képein Hollandia csodás tulipánjai – melyeknek 1500 fajtája létezik, és közel 7 millió virágzik az országban – festik színesre a mezőket. A szavak helyett beszéljenek a képek!

Érdekes tények

A liliomfélék családjába tartozó tulipán az egyik legszimmetrikusabb virág, aminek virágzását 3-7 napig élvezhetjük minden tavasszal.

Minden színhez külön jelentés párosul (vörös: lángoló érzelmek, sárga: féltékenység, megbánás, fekete: ritka, így akinek ajándékozzák, különlegesnek érezheti magát), a növény maga pedig a nőiesség jelképe.

blank

Tudtad, hogy a tulipán eredetileg Közép-Ázsiából származik? Népszerűvé viszont akkor vált, amikor Hollandiában is „megvetette a lábát.”

blank

Az 1600-as években állítólag ez a gyönyörű tavaszi virág volt a legdrágább kapható növény a piacokon, és mivel ára egy átlagos havi fizetés többszöröse volt, csak kevesen engedhették meg maguknak.

blank

Szirmai ehetőek, a tulipán a receptekben hagyma helyett használható.

blank

Gyönyörűek, ugye?

A képek forrása: Bored Panda & Instagram.