Kanye West márkája újra sokkol

Az amerikai rapper évekkel ezelőtt megvetette lábát a divatiparban, amit sokan még mindig nem tudnak hova tenni. West több vegyes fogadtatásra találó,  megosztó kollekciót piacra dobott már, de talán mostani újdonságával sikerült a legtöbb negatív véleményt begyűjtenie annak ellenére, hogy a kritizált lábbelit elvileg még piacra sem dobták.

Kanye a napokban megosztott egy képet a Twitterén, amin állítólag a Yeezy kollekció egy papucsra emlékeztető kreációját láthatja a rapper népszerű követőtábora. A stílus és a szokatlan színválasztás miatt rögtön áradtak a meglepett reakciók, sokan pedig azonnal aktív mémgyártásba kezdtek. Volt, aki szerint delfin alakú gumicukrok vagy éppen Katy Perry cápának öltözött táncosa ihlethették, míg mások a Crocs márka ikonikus, ronda papucsához hasonlítgatták. (A vicces reakciókat itt megnézhetitek!)

Persze nem ez az első eset, hogy a rapper lelombozza a divat – vagy úgy általában a jó ízlés iránt – érdeklődő embereket. 2015-ben a Yeezy-showt a New York Fashion Week egyik legígéretesebb bemutatójaként várták. Előzetesen mindenkit lázba hozott, de végül rengeteg negatív kritikát kapott, mert semmi különleges nem volt benne, sőt, sokak szerint rendkívül unalmas volt. A 2016-ban tartott Yeezy Season 4. divatbemutatót pedig szimplán katasztrofális eseményként emlegette a média. Persze Kanye akkor nem a ruhadarabok, hanem inkább a bemutató közel sem emberbarát körülményei miatt kapott hideget-meleget, amihez a tűző napon ájulás határán álló modellek helyzete is rontott.

Visszatérve a feljebb említett sokkra, így néz ki a szóban forgó lábbeli (lent). Április 1-jén már túl vagyunk, így valószínű, hogy Kanye nem viccelt, amikor a Yeezy új papucsaként mutatta be a lent látható divatterméket. (Ezek után főleg nem lehet panaszunk az Adidas-szal közösen kreált, nem véletlenül népszerű sportcipőkre.)

Nektek mi a véleményetek róla?

Yeezy slides – Twitter/kanyewest