10 gyönyörű trópusi sziget, ahová gondolatban elkalandozhatsz

Úgy döntöttünk, hogy nem törődünk sem a hideggel, sem a hóval, és a tavaszt átugorva rögtön idilli nyári helyekre képzeljük magunkat. Az explorra.com válogatása megihletett minket, és gondolatban már mesés trópusi szigeteken süttetjük a hasunkat. Tartsatok velünk!

Seychelle-szigetek

Az Indiai-ócean ékkövének tartott szigetek lélegzetelállító szépsége, a fehér homokkal borított part és a trópusi időjárás bőven elég indok arra, hogy egzotikus nyaralásról álmodozzunk.

Koh Lipe

A thaiföldi sziget maga a paradicsom. Csodálatos, fehér homokkal szórt partjai és a türkizkék vizű Andamán-tenger lenyűgöző harmóniája ellenállhatatlanul rabul ejt.

Tahiti

Csodás természeti adottságai és trópusi éghajlata mellett lakói vendégszeretetéről ismert a gyönyörű Tahiti, ami Francia Polinézia legnagyobb szigete a Csendes-óceánon.

Fidzsi-szigetek

A 322 szigetből álló mesés szigetcsoport a Csendes-óceán déli részén található, és egy részét őserdő borítja. Csodás pálmafái és állandó, magas hőmérséklete miatt különösen vonzó desztináció, főleg most, hogy nálunk havazik.

Maldív-szigetek

Az Indiai-óceán kristálytiszta vízzel büszkélkedő szigetcsoportja több, mint ezer tagból áll, és bizonyos részein csupán 1 méterrel magasodik a tengerszint felé. Lenyűgöző szépsége páratlan, nem véletlenül képezi vágyaink tárgyát.

Mnemba-sziget

Luxus, korallzátonyok, fehér homok, látványos szépségű vízi-világ: ez Mnemba. A Zanzibártól másfél órányi autó- és 20 perces hajóútra lévő sziget meglátogatását csak azért nem ajánljuk, mert nehéz lesz tőle búcsút venni…

Cebu (Fülöp-szigetek)

Ha tökéletes trópusi pihenésre vágysz, ne keress tovább: Cebu szépsége garantáltan elcsábít. A Kawasan-vízesésről nem is beszélve.

Cook-szigetek

A Csendes-óceán déli részére kell utazni a James Cook által felfedezett szigetcsoporthoz, ahol paradicsomi állapotok uralkodnak. Gyönyörű tengerpartjai és élővilága egyedülállóvá teszik a nyaralási úti célok között.

Turks- és Caicos-szigetek

A Kubától nem messze található szigetcsoportot a Karib-tenger ékkövének tartják. 30 nagyobb korallszigetből áll – amiből 6 lakott -, emellett apró szirtek alkotják. Minden ott töltött nap varázslatos.

Fernando de Noronha

Az Atlanti-óceán csodaszép szigetcsoportja Brazília partjaitól 354 kilométerre fekszik, és kivételes élővilágával (tengeri teknősök, delfinek, viharmadarak) időről-időre felhívja magára a világ figyelmét. Gyönyörű, ugye?