A főételek készítésekor a köretnek is legalább annyira fontos szerepet kell betöltenie, mint a húsnak. A következő receptünk egy tökélyre fejlesztett köret, melyet a kelbimbó és a juharszirup kettőse tesz igazán különlegessé és finommá.
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg rizs
- só
- 25 dkg kelbimbó
- 3+1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg csirkemellfilé
- őrölt fekete bors
- 8 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés
- A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
- A kelbimbókat megmossuk, megszabadítjuk külső leveleiktől, majd mindet félbevágjuk hosszában. Sós vízben roppanósra főzzük (ne puhuljanak teljesen meg!).
- Az előfőzött kelbimbókat leszárítjuk, keverőtálba tesszük, és rácsorgatunk 3 evőkanál juharszirupot. Összeforgatjuk, majd vágott felükkel lefelé sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük a kelbimbókat, akkor a legfinomabbak, ha kissé meg is barnulnak.
- Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és a felcsíkozott csirkemellfilét átsütjük rajta. Ráöntjük a maradék juharszirupot, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel, a sült kelbimbókkal és a feldarabolt sárgabarackkal. Még egy kis sóval és borssal fűszerezzük.
A receptért köszönet Csigó Zitának. További finom recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.