A palacsintának nehéz ellentmondani, legyen az túrós, nutellás vagy éppen lekváros. Igen ám, de mi van akkor, ha mákkal és citrommal ízesítjük őket? Eláruljuk: igazi ízorgia! Hát még ha mindezt toronyformába pakoljuk! Mutatjuk is, hogyan készül ez a finomság.
Hozzávalók
- 70 g zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 15 g darált mák
- 150 g görög joghurt
- 1 db citrom
- 1 dl (növényi) tej
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 40 g eritrit
- 10 g kókuszolaj
Elkészítés
- Külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. A tojásokat a tejjel és 100 g görög joghurttal, a lisztet pedig a mákkal, a sütőporral és az eritrit felével. A két masszát összekeverjük és 10 g citromlét, ízlés szerint reszelt citromhéjat adagolunk még hozzá.
- Egy palacsintasütő serpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd ha kellően felforrósodott, kb. evőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk és korongokat formázunk. A palacsinták mindkét oldalát fél-fél percig sütjük.
- A maradék 50 g görög joghurtot összekeverjük 20 g eritrittel és még egy kis reszelt citromhéjjal.
- Az elkészült palacsintákat egymásra pakoljuk, ráöntjük a görög joghurtot, végül egy citromkarikával és egy csipet mákkal díszítjük.
Receptért köszönet Gökler Krisztinának. További finomságok receptjéért kattints ide.