Padlizsán és lecsó? A legjobb párosítás! – RECEPT

A padlizsán és a lecsó, ha hiszed, ha nem, fantasztikus párosítás. Egészen pontosan a tojásos, francia lecsóval töltött padlizsán. Ebben a különleges lecsóban a zöldfűszerek, a paradicsom és a paprika dominálnak, de természetesen a padlizsán is helyet kap benne. Következzen egy finom, és nagyon izgalmas recept. 

Hozzávalók 2 főnek

  • 1 db padlizsán (vagy 2 db kisebb)
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg lecsó paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 db tojás
  • himalája só
  • bors
  • szárított kakukkfű
  • szárított bazsalikom
  • szárított rozmaring

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

  1. A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Eltávolítjuk a zöldséghúst, csak egy vékony réteget hagyunk a héjon. Az előmelegített sütőbe tesszük – a húsával lefelé fordítva – 8 percre.
  2. Eközben megpucoljuk a hagymákat. A fokhagymát finomra aprítjuk, a vöröshagymát és a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot és a padlizsán húsát pedig kockákra vágjuk.
  3. Egy főzőedényben kókuszolajat hevítünk és megfonnyasztjuk rajta a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát is. 4-5 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és a padlizsánt is. Kakukkfűvel, rozmaringgal és bazsalikommal fűszerezzük, sóval és borssal ízesítjük a lecsót. 10 percen keresztül fedő alatt főzzük.
  4. Ha szeretnénk tojással készíteni az ételt, félrehúzzuk a tűzről a lecsót és hozzáadjuk az előzőleg felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, majd további 2-3 percig forraljuk a tojással a lecsót.
  5. Ezután az elősütött padlizsánokba kanalazzuk a lecsót és 15 percre visszatesszük a forró sütőbe.

Receptért köszönet Gökler Krisztinek. További mennyeien finom recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.