A padlizsán és a lecsó, ha hiszed, ha nem, fantasztikus párosítás. Egészen pontosan a tojásos, francia lecsóval töltött padlizsán. Ebben a különleges lecsóban a zöldfűszerek, a paradicsom és a paprika dominálnak, de természetesen a padlizsán is helyet kap benne. Következzen egy finom, és nagyon izgalmas recept.
Hozzávalók 2 főnek
- 1 db padlizsán (vagy 2 db kisebb)
- 30 dkg paradicsom
- 20 dkg lecsó paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 db tojás
- himalája só
- bors
- szárított kakukkfű
- szárított bazsalikom
- szárított rozmaring
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Eltávolítjuk a zöldséghúst, csak egy vékony réteget hagyunk a héjon. Az előmelegített sütőbe tesszük – a húsával lefelé fordítva – 8 percre.
- Eközben megpucoljuk a hagymákat. A fokhagymát finomra aprítjuk, a vöröshagymát és a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot és a padlizsán húsát pedig kockákra vágjuk.
- Egy főzőedényben kókuszolajat hevítünk és megfonnyasztjuk rajta a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát is. 4-5 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és a padlizsánt is. Kakukkfűvel, rozmaringgal és bazsalikommal fűszerezzük, sóval és borssal ízesítjük a lecsót. 10 percen keresztül fedő alatt főzzük.
- Ha szeretnénk tojással készíteni az ételt, félrehúzzuk a tűzről a lecsót és hozzáadjuk az előzőleg felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, majd további 2-3 percig forraljuk a tojással a lecsót.
- Ezután az elősütött padlizsánokba kanalazzuk a lecsót és 15 percre visszatesszük a forró sütőbe.
Receptért köszönet Gökler Krisztinek. További mennyeien finom recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.