12 izgalmas designbolt, ahová be kell térned a Design Héten!

Október 6 és 15 között kerül megrendezésre a Design Hét Budapest, így pár napon belül az egész város felbolydul majd. Addig is íme, 12 designbolt, ahová kötelező betérni október elején.

A Design Hét során, október 10-én debütál a Funzine előadássorozata, amelynek első kerekasztal-beszélgetésének címe „Vállalkozz stílusosan!”

Bővebb információ ITT!

10:10 Antik/Óra

Érdekelnek az időtálló ékszerek, gyűjtöd is őket vagy csak simán beszereznél egy egyedi karórát? Ha a válaszod igen, irány a 10:10 Antik/Óra designbolt. A Wesselényi utcai üzletben több mint tíz éve gyűjtik és árulják a különleges vintage karórákat, többek között olyan márkákat felsorakoztatva, mint az Omega, a Longines, az IWC vagy a Rolex, de néhány svájci manufaktúra darabjai is fellelhetők. Válogass kedvedre a több mint 200 darabos gyűjteményből – biztosítunk, hogy rábukkansz majd egy-két kincsre.

design hét

Artista

Az Artista egy független ruha- és kiegészítőmárka. Habár üzletük Budapesten nyitott meg 1994-ben, történetük szorosan kapcsolódik Bécshez. A márka a kreativitás, a függetlenség és az extravagancia stílusjegyeket népszerűsíti, ugyanakkor azt a hanyag eleganciát képviseli, ami a nagyvárosi nők dinamikus hétköznapjaira jellemző. Az Artista azokat a nőket ünnepli, akiknek lételeme a szabadság, a művészet és a zene, nyitottak és jó stílusérzékkel rendelkeznek. Kiváló minőségű termékeik tökéletesen illeszkednek a mindennapok dinamikájához.

design hét

babyberry és barátai showroom

A babyberry és barátai showroom a kisgyermekeknek készülő, egyedi designer termékek, berendezési tárgyak és kiegészítők piacának egyik legkülönlegesebb magyarországi szereplője. A babyberry és barátai showroomban közel húsz hazai tervező és néhány skandináv márka termékei találhatóak meg, az itt forgalmazott termékek túlnyomó része sehol máshol nem szerezhető be. Ebben a varázsbirodalomban mindent ki lehet próbálni: a csepphintába bárki belehuppanhat, a babzsákokban olvasgathat, a puffokon ücsöröghet, a krétatáblára rajzolhat, az indiánsátorban bújócskázhat, az intim sarokban pedig még kényelmesen szoptatni is lehet. Akik belépnek az ajtón, egy meseboltba érkeznek, ahol megelevenednek a Pinterest távoli babaszobái, ahol a hazai tervezőknek köszönhetően életre kelnek az elérhetetlennek hitt gyerekszobák és ahol olyan bútorokat és kiegészítőket lehet megvásárolni, melyekkel igazán egyedi, különleges teret teremthetünk a gyerekünk számára.

design hét

Concept Eyewear

Olyan (nap)szemüvegre vágysz, ami nem jön veled szembe az utcán? Segítünk. A Concept Eyewear egy budapesti manufaktúra, ahol a minőséget és egyediséget előtérbe helyezve készítenek szemüvegeket. Műhelyükben történnek azok a munkafolyamatok, melyek során a különböző alapanyagokból heteken át tartó kézi megmunkálás útján megszületnek a keretek. A minőséget a folyamatos ellenőrzés biztosítja, így minden darabot a lehető legtöbb odafigyeléssel hoznak létre. A formát és a funkciót oly módon egyesítik, hogy a végeredmény egy rendkívül időtálló kiegészítő legyen, melynek esztétikai értéke is kiemelkedő.

blank

Designvonal

A mai művészek legnagyobb kihívása a tiszta gondolat ébrentartása, az ítéletmentes érzelmek felszabadítása. A technika és média korában nehéz közvetlen kapcsolatot kialakítani alkotó és befogadó között. Egy fiatal művészekből álló csapat rendhagyó próbálkozása a Designvonal művészeti stúdió. Fotós, grafikus, textiltervező: munkáikat használati tárgyakon jelenítik meg, korunk intelligens igényeit követve.

design hét

EVENTUELL Gallery

A Belváros szívében, a Nyáry Pál u. 7.-ben található galériát 1994-ben alapították és azóta is sikeresen működtetik. Élénk színű, különleges kézzelszövött, „ikat”, jacquard, nyomott lakástextilek, kötött, szövött, nyomott technikával készülő díszpárnák, ágytakarók, terítők fogadják a látogatót. A lakástextilek Kónya Kinga, Munkácsi Gábor, Pájer Emília és Szigeti Szilvia textiltervezők munkái. A lakástextileken kívül egyedi sálak, stólák és Kónya Kinga kézzel kötött „ékszerpulóverei” és kötött bizsui, Németh Orsolya a budapesti hidak inspirációi által ihletett rozsdamentes acél és plexi ékszerei valamint Kesserű Andrea, vagyis KeshA újrahasznosított plexi és szemüveglencsés divatkiegészítői, karkötői, nyakláncai és különleges egyedi táskái teszik még színesebbé a kínálatot.

blank

 

FIAN Koncept

A népművészet tud igazán menő lenni, a FIAN Koncept pedig megmutatja, hogyan! A FIAN Koncept egy különleges ajándékbolt-együttes a Budai Várban, mintegy 70 kortárs magyar designer és iparművész egyedi, vagy nagyon kis szériás termékével. Egyedülálló kínálatukban magyar tervezők ruhakollekciói, táskák, ékszerek és egyéb kiegészítők, illetve grafikák és printek egyaránt megtalálhatók.

design hét

Le Petit Design (bezárt!)

Budapest egyik legvarázslatosabb parkja, a Károlyi kert közvetlen szomszédságában található a város első, kifejezetten kisgyerekes családokra fókuszáló designboltja, a Le Petit design. Az üzlet termékkörének kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a család minden tagja megtalálja a számára kedves terméket, megfizethető árkategóriában. A gyerkőcök kedvükre válogathatnak a sok színes állatfigura és a kézzel nyomdázott hátizsákok között, de a hideg őszi napokra meleg, kézzel kötött gyapjú sapkát is tudnak maguknak választani. A család hölgytagjai pedig megtalálhatják az üzletben mabeautyk és ilyésjuli ékszereit, Ducsai Judit táskáit és kiegészítőit, illetve MAKE design egyedi táskáit is, a kivibag vízhatlan tárolói pedig az egész család számára praktikusak.

design hét

My Day Collection

A My Day 1998-ban nyitotta meg első üzletét, azóta pedig kizárólag olasz márkákból (Sandro Ferrone, Imperial, Please, Vicolo, Kontatto, Maryley, Antonello Serio, Ovyé), igényesen összeválogatott kollekcióival vált ismertté. Számos olasz brand mellett ma már a hazai kortárs tervezők divatmárkáival is bővítette kínálatát, ilyen például a Konsanszky, Cukovy, Vanda Ferencz, Inventino, Piroskanna, NYD Design és Ilyés Juli. A ház saját, Flow névre keresztelt márkáját is megéri lecsekkolni!

design hét

pointOne

A Szabadság téri új designközpont, a pointOne egy hagyományos bemutatóterem helyett egy komplexebb showroom: egymáshoz szorosabban, lazábban kapcsolódó terek szövedéke. Vannak zártabb és nyitottabb részek – üvegfallal elhatárolt tárgyaló, dupla magasságú földszinti tér, egy lounge rész magasított pulttal, körülötte bárszékekkel. Az egész kicsit olyan, mint egy hívogató klubhelyiség. Szándékosan, hiszen a pointOne szakmai találkozóhely is, ahol építészek, belsőépítészek, lakberendezők inspirálódhatnak, alkothatnak. A tárgyaló a cég partnerei számára is igénybe vehető. A pointOne többek között a MILLIKEN, FLORIM, CP PARQUETT, DIESEL LIVING, KAZA CONCRETE, CEDIT, INKIOSTRO BIANCO, VITRA márkák képviseleteként a lakberendezés teljes szegmensében kínál megoldásokat – a designkiegészítőktől a burkolatokig.

design hét

wonderLAB

A wonderLAB concept egy designer bolt, közösség, egy hely, ahol minden tervezői áron kapható. Az üzlet nem kevesebb, mint 30 fiatal tehetséges magyar alkotó gyűjtőhelye, ahol nem csak a munkáikkal, márkáikkal, de nap mint nap személyesen az alkotókkal is megismerkedhettek, ami már önmagában biztosítja az egyedi vásárlói élményt. Férfi és női táska, női ruha és cipő, kutyafelszerelés, és több száz kiegészítő közül válogathattok, ha betértek hozzánk. Mindezt pedig a lehető legkedvezőbb áron tehetitek meg, hiszen a termékekre nem kerülnek extra százalékok, ahogy más boltokban. Térj be a kedves kutyabarát helyre, ahonnan akár már 2500 forinttól is hazavihetsz egy darabka Budapestet magaddal.

blank

 

ZUN Store

ZUN Store egy kivételes kombinációja egy óraboltnak és egy magyar tervezők termékeit népszerűsítő showroomnak. Üzletük Budapest szívében található, a világhírű Zsinagógától pár utcányira. A náluk megvásárolható legnépszerűbb óramárkák közé tartozik a Komono, a Nixon és a Daniel Wellington. A gyönyörű karórák mellett a magyar márkák legjobbjait is megtaláljuk a designboltban: parafanapszemüvegek a MOONSHADEStől, egyedi ruhadarabok a TOUCH ME NOTtól és a PINETIMEtól, fapénztárcák a WOWAtól és még sok minden más!

design hét