Bevásárlóutcák Éjszakája a Turizmus Világnapján

A Bevásárló és Tematikus utcák immár 7 éve vesznek részt a Turizmus Világnapján különböző programokkal. Idén a szokásos történelmi séták mellett más oldalukat is szeretnénk bemutatni a résztvevők, így 2017. szeptember 27-én számos kulturális és gasztro programmal várják majd a látogatókat.

Kiállítások, galéria megnyitó, tárlatvezetések, utcazene, történelmi és alternatív városnézés, különleges gasztro élmények és kerékpáros városnézés is várja az érdeklődőket.

Az egyik legizgalmasabb programnak ígérkezik a szakmai idegenvezetés mellett, kiscsoportok részére szervezett kerékpáros városnézés a Margitszigettől a Kosztolányi Dezső térig, valamint az Ybl Miklós által tervezett Bakáts téri Szent Ferenc templom XIX. századi, mechanikus orgonájának megtekintése, illetve erre az alkalomra a ritkán látogatható altemplom is megnyitja kapuját.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara V. Turizmus és Vendéglátás Osztálya 2011 óta városnéző sétákkal ünnepli a Turizmus Világnapját, melyeket szakképzett idegenvezetőik mutatnak be az érdeklődőknek, a BKIK Idegenvezető Továbbképző Központ vezetője, Medzay Anikó idegenvezető tervezésében.

Az ökoturizmus jegyében kényelmes sétára indulhatunk a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpontjában, ahol a város fölé emelkedő Sas-hegy kilátópontjáról páratlan Budapest-kép fogadja a kirándulókat. Szép időben jól láthatóak a Mátra vonulatai, a Gödöllői-dombság, a Visegrádi-hegység, a váci Naszály és Óbuda- Buda és Pest nevezetes épületei a Duna, a körutak, és a sugárutak osztásában.

Szakértő vezető segítségével bejárható a Tabán és a budai Duna-part, valamint esti városnézésre indulhatunk a Mahart PassNave Kft. Táncsics hajójának fedélzetén, de a Margitsziget is tartogat érdekességeket, ahol este 8 órakor a szökőkút zenéje zárja a programot.

A résztvevő Bevásárlóutcák:

Ráday utca – különleges menük, kortárs művészeti séta, illetve ismerd meg a templomunkat, ismerd meg az orgonánkat program a Bakáts téri templomban

Falk Miksa utca – aukciós kiállítás, stílus történeti séta, festmény, rajz kiállítás, Galériákban vezet végig Schneller János művészettörténész, szentkép kiállítás, ingyenes ékszer és drágakő meghatározás, tárlatvezetés, valamint kortárs ékszer kiállítás

Bartók Béla út – nyitott galériák, utcazene, séta a galériák között

Király/KultUnio – romkocsma túrák

Haris köz – Haris Bazár múltjának és jelenének megismerése

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – 4 séta és egy hajós városnézés

Ismerd meg az utcákat kerékpárral – alternatív idegenvezetés 15 fős csoport részére kerékpárral.

A részletes program a Bevásárló és Tematikus Utcák oldalra kattintva olvasható.

Néhány programokon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyekre a részletes programoknál található e-mail címeken lehet jelentkezni.