Száguldó lovasok és tüzes nyílvesszők – Közeleg a 10. Nemzeti Vágta

Szeptember 15 és 17 között rá sem ismerünk majd a Hősök terére és az Andrássy útra: az autók zúgását felváltják a lópatadobogások és a néptáncos kurjantások, a kipufogógáz helyett pedig az Országkonyhából kiszűrődő édes, sült illatokat élvezheti az, aki kilátogat a 10. Nemzeti Vágtára. Az adrenalinnal túlfűtött lovas, fogat- és kocsitoló versenyek mellett a kerek születésnap alkalmából különleges programokkal készülnek a szervezők. Szombat este, rendhagyó módon ingyenesen követhetjük a lelátóról a látványos Tüzes Vágtát, majd bekapcsolódhatunk az ország legnagyobb szabadtéri táncházába is.

Felbolydul három hét múlva Budapest egyik legforgalmasabb pontja. A Hősök terén lóversenypálya, a Műcsarnoktól az 56-osok teréig Országkonyha, a Városligetben huszártábor, az Andrássy úti Vágta korzón pedig az induló települések specialitásait felvonultató kulturális kavalkád várja a látogatókat. A hétvége alatt több mint 400 ló fordul majd meg a Hősök terén, ahol a programsorozat csúcsaként 72 település legjobb lovasai mérik össze gyorsaságukat.

Idén sem marad el a minden évben népszerű OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam. Színészek viadala lesz az idei futam, ahol az újonc Adorjáni Bálint és Bács Péter mellett, ott lesz a tavalyi bajnok Sipos Imre, Barabás Kiss Zoltán és a Vígszínház fiatal színésznője, Puzsa Patrícia is.

A napközbeni versenyek után szombat este egy nagyszabású, ingyenes gálaprogrammal készülnek a szervezők, melynek a lovak és lovasok mellett a tűz és a tánc lesz a főszereplője. Fáklyákkal felvonuló lovas huszárok, tüzes nyílvesszők, trükklovasok, tűzoszlopok körül gyakorlatozó dámalovasok és egy látványos, lángoló épületekkel teli csatajelenet is megelevenedik majd a Nemzeti Vágta kivilágított versenypályáján.

A születésnap méltó megünneplése gyanánt a Tüzes Vágta után sincs még vége a programnak: az ország legnagyobb szabadtéri táncházához mindenki csatlakozhat kortól és képzettségtől függetlenül. A futamokon induló települések legjobb tánccsapataival együtt várhatóan több ezren táncolnak majd a Hősök terén élő népzenei kíséretre.

Aki nem tud kilátogatni a helyszínre, mindkét nap élőben követheti a legfontosabb eseményeket a Duna TV-n és a Nemzeti Vágta ideje alatt működő online Vágta Rádión az esemény honlapján.

Részletes program és további információkat itt találsz.