A kedvenc smoothie- és dzsúszbárjaink Budapesten

Illatos, színes és egészséges – na, mi az? Hát dzsúsz! Legalábbis ilyenek az alábbi helyeken, ahol mindennemű mesterséges anyagok hozzáadása nélkül készítik a zöldséges-gyümölcsös csodaitalokat. Négy kedvencünk következik.

Juicy 

1075 Budapest, Madách Imre út 12.

A VII. kerületi széles gasztronómiai palettát színesíti a Juicy, egy Budapesten rendhagyó dzsúszbár, amely egészséges italokat és ételeket kínál elérhető áron. A hangsúly ugyan a hidegen préselt gyümölcs- és zöldségleveken van – az idei nyár slágere például a Berry Glow-ra keresztelt narancs-mangó-ribizli ital, – kóstolhatunk vegán süteményeket, salátákat és isteni bageleket is a bárban. A képen látható humuszos-avokádós bagelt mi még nem próbáltuk, de olyan jól hangzik, hogy a héten tuti beugrunk érte!

The Juiceline 

1051 Budapest, Nádor utca 20.

A Szabadság tér melletti Nádor utcában is isteni, egészséges hidegen préselt dzsúszokra bukkanhatunk, amelyek természetesen kizárólag nyers zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaznak, folyadék formájában, így a legszélsőségesebb étrendet követők is élvezhetik a friss nedűket. Emellett méregtelenítő kúrákhoz is kérhetünk és kaphatunk tippeket Facebook-oldalukon, a hozzávalókat pedig természetesen beszerezhetjük üzletükben.

Fű Juice Bár 

1024 Budapest, Retek utca 5.

Különféle füvek, növények, gyümölcsök, zöldségek és fűszerek felhasználásával készülnek a Széna tér szomszédságában található Fű Juice Bár egészséges finomságai. Kínálatuk frissen facsart dzsúszokból, turmixokból, vegán sütikből és szendvicsekből tevődik össze, de háromnapos detox kúrát is kínálnak a megtisztulni vágyóknak.

Oh My Green 

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 10.

Ami a Petőfi Sándor utcai Oh My Greent és italkínálatát illeti, kóstolhatunk facsart narancslevet, limonádékat, turmixokat (sós mogyorós-kávés, körtés-spenótos-mentás, epres sajttortás és gyömbéres-mangós ízekben), ízesített vizeket és dzsúszokat is. Ha már úgyis arra jártok, próbáljátok ki finomabbnál finomabb (és ami még jobb, egészségesebbnél egészségesebb) ételeiket is.