10 meseszereplő, aki a valóságban is létezik

Valójában semmi sem csupán a képzelet szüleménye, minden sztorinak van valamilyen aprócska igazságmagja. Ez még a mesékre is igaz, főkéne a Disney-rajzfilmekre. A brightside összegyűjtött 10 mesét, melyeknek a szereplőit valós személyek ihlették.

Montgomery Burns — Baron Jacob Rothschild

A Simpson család hihetetlenül gazdag és szívtelen Burns karaktere valójában több ismert milliárdosból tevődött össze, például a hírhedt pénzemberből, Rothschildből.

blank

Ursula — Harris Glenn Milstead

Harris Glenn Milstead, művésznevén Divine, egy teljesen átlagos srác volt, mígnem úgy döntött, hogy kitalál magának egy alteregót és meghódítja a filmipart. Érdekesség, hogy Harris játszotta volna az Egy rém rendes család Peggy-jét is, ha romló egészségügyi állapota nem gátolta volna meg benne. Ha a vígjátéksorozatban nem is szerepelt, a Disneyt így is sikerült megihletnie.

Ariel — Alyssa Milano

A mesehős mozivászonra álmodásakor a rajzoló múzsája a felesége, Glen Keane volt. A végső változat mégis sokkal inkább Alyssa Milanora hasonlított, aki a mese megjelenésekor 16 éves volt, akárcsak maga Ariel.

blank

Shrek — Maurice Tillet

Mindannyiunk kedvenc zöld szörnyét, Shreket egy orosz származású, francia boxolóról, Maurice Tillet-ről mintázták, aki, bármennyire is hihetetlennek tűnik a lenti kép alapján, gyermekkorában tündéri kisgyermek volt.

blank

Betty Boop — Helen Kane

Helen Kane a 20. század első felének egyik legismertebb színész-énekesnője volt, akinek a legnagyobb slágere a Monroe-által is énekelt „I want to be loved by you”. Betty Boop megalkotói a figura megrajzolásakor nem kérték ki Helen engedélyét, aki be is perelte a céget, ám a bíróság nem adott neki igazat.

blank

Hófehérke – Marge Champion

Marge Champion, színésznő és koreográfus nemcsak a vonásait és a hangját adta az első Hófehérke rajzfilmhez, hanem a mozdulatait is. A mese készítői az ő mozgását vették alapul Hófehérke megrajzolásakor, így a színésznő és a mesefigura kis túlzással lényegében egy és ugyanaz a személy.

blank

Aladdin – Tom Cruise

Kevesen múlott, hogy Tom Cruise-ra és Michael J. Foxra hasonlít a rajzfilm-béli Aladdin. A mesealakot először Foxról, akarták megformálni, végül mégis Cruise mellett döntöttek. Ja, és a karakter bőszárú nadráját a ’80-as ’90-es évek legendás rapperének, MC Hammernek a nem kevésbé legendás outfitjéről mintázták.

blank

Demóna – Eleanor Audley

Hasonló a helyzet, mint Hófehérkénél: Demóna esetében is egy színésznő adottságait használták fel a figura megalkotásához. Nemcsak Eleanor arcvonásai köszönnek vissza a karakternél, de a hangját és mozdulatait is ő kölcsönözte Demónának.

blank

Dzsini – Robin Williams

Ron Clements és John Musker, az Aladdin megálmodói biztosak voltak elképzeléseikben: pontosan Robin Williamst szerették volna viszontlátni a mese legmulatságosabb karakterében, Dzsiniben.

blank

WALL-E —Woody Allen

A 2008-ban bemutatott Oscar-díjas film főszereplőjét, a napelemmel működő robotot Woody Allenről és két, kevésbé ismert komikusról, Buster Keatonról és Jacques Tatiról mintázták.

blank