Fedezd fel a Balaton északnyugati partvidékének kincseit

A Badacsony környéke talán az egyik legszebb Balaton körüli partvidék, természeti kincsei kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztatnak. A természetjáráshoz igazán hathatós segítséget kapunk, számtalan tanösvényen indulhatunk el felfedezni a környéket és ismerkedhetünk meg a földtörténeti korok különböző lenyomataival. Íme, öt izgalmas időtöltés, amit a szabadban élvezhetünk.

Csodabogyós-barlang, barlangászási lehetőség

Magyarország 9., a Dunántúl 6. leghosszabb barlangja Balatonederics közelében. Néhol csak négykézláb és hason csúszva haladhat, aki bevállalja a túrát.

Darvas-tói bauxitlencsék

A hajdani Darvas-tó környékét a bauxitfeltárások különleges képződményei és a változatos növényvilág miatt érdemes felkeresni.

Kapolcsi Falumalom

Az egyik legértékesebb vízimalom-múzeum, 100 évnél is régebbi gépekkel és gabonafeldolgozó berendezésekkel.

Szent György-hegy

A Tapolcai-medence egyik legszebb vulkanikus tanúhegye, ahová a bazaltorgonák és a panoráma miatt is érdemes fellátogatni.

Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó

A Révfülöpről kibontakozó balatoni panorámát így írta le neves földrajztudós, Cholnoky Jenő: „A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van.”