Budapest több látványossága vízkék köntösbe borul a vizes VB miatt

Vízkék köntösbe borul szerda este Budapest több ismert látványossága, jelezve: csupán egy hónap van hátra Magyarország eddigi legnagyobb sportrendezvényének, a 17. FINA Világbajnokságnak kezdetéig. Egy estére kék színű lesz a Széchenyi Lánchíd, a Duna Aréna, a MÜPA épülete és a Várkert Bazár is.

A kezdeményezés áprilisban indult, minden hónapfordulóval eggyel több épület került kivilágításra – folyamatosan jelezve a VB indulását.2017. június 14-én, este 21:00 és 02:00 óra között kék színnel világítják meg a Széchenyi Lánchidat, a Duna Arénát, a MÜPA épületét és ezúttal a  Várkert Bazárt is, ahol speciális úgynevezett GOBO technikával a VB kabalái Lili és Lali lesznek láthatók. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy július 14-én, egy hónap múlva kezdődik minden idők legnagyobb hazai sporteseménye, a 17. FINA Világbajnokság. Az épületeket kékre festő akciót a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. munkatársai és a szervezők közösen valósítják meg.

 „Esténként, a kivilágított épületekről több száz fotó és selfie készül, így a vízkék köntösbe öltöztetett helyszínek látványos eszközök arra, hogy tovább népszerűsítsék a világeseményt.”

– hangsúlyozza az akció kapcsán Borsa Miklós, a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője.

„A célunk, hogy az előzetesen várt 85 ezer külföldi turistánál is többen érkezzenek majd hazánkba, akik az itt tartózkodásuk során végig azt érezzék, Magyarország nem csupán szervezőként, hanem házigazdaként várta őket” – tette hozzá a szóvivő.

A vízkék épületek tökéletesen alkalmasak arra, hogy felhívják mind a fővárosi lakosság, mind a külföldi turisták figyelmét az egy hónap múlva startoló világeseményre.