Angol reggeli egy hamburgerben? A Hard Rock megoldotta

A világ 4 különböző szegletében található ország burgereibe haraphatunk bele a Hard Rock Caféban 2 hónapon keresztül. A World Burger Tourt idén harmadjára rendezi meg a Hard Rock, mi pedig arra a cseppet sem megterhelő (sőt, valójában teljesen élvezetes) feladatra vállalkoztunk, hogy négy hét alatt végigkóstoljuk mind a 4 világburgerüket. Kezdjük mindjárt az egyik legizgalmasabb darabbal: az angol burgerrel!

Mi jut eszedbe elsőnek az angol gasztronómiáról? (Ne, ne arra gondolj, hogy sótlan és ízetlen!) Jusson inkább eszedbe a finom és bőséges reggelijük, amibe minden földi jó benne van, például tojás, kolbász és bab. Bizony, nem azt mondtuk, hogy kalóriaszegény, hanem azt, hogy észvesztően finom. Ha pedig mindez egy hamburgerbe kerül: egyenesen maga a tökély!

A Hard Rock jól kitalálta az English Breakfast Burgerét. Igazából a Hard Rock egyik visszatérő ételről beszélünk, ugyanis korábban már reggeli menüként kínálták az ételt, akkor is szép sikerrel, és most is.

Ebben nincs is semmi csoda, ugyanis a English Breakfast Burgerben mindazt megtalálod, ami miatt az angol reggelit imádjuk, sőt, még egy kis pluszt is belecsempésztek. Szeletelt sonka, kolbász, tükörtojás, Portobello gomba, rukkola, fokhagymás aioliva, bab és természetesen marhahúspogácsa találkozik egymással a két zsemleszelet között. A rengeteg hozzávalót leírni is munkás volt, képzelhetitek, mennyire nehéz lehet úgy beleharapni a burgerba, hogy egy harapással mindenből jusson a szánkba.

Az ízek harmóniája fenomenális, és ami ennél is fontosabb: tökéletesen transzformálta a jóféle angol reggelit egy burger formájába.

A Hard Rockba a hamburgereket mindig szósszal és sült krumplival együtt szervírozzák, és legnagyobb szerencsénkre most több új szósszal és különböző fűszerezésű burgonyával is kísérleteztek, eléggé jó végeredménnyel. Mi az angol reggelis burgerhez a fokhagymás krumplit és a fokhagymás aioli szószt ajánljuk.

Hogyha nemcsak a hamburgeredbe merülnél el, de egy picit az angol kultúrában is, akkor ma este muszáj lesz a Hard Rockba menned, ugyanis minden Angliáról és az English Breakfast burgerről fog szólni: az ételt 10% kedvezménnyel veheted meg, a hangulatról pedig a The Who zenekar magyarországi tribute bandája, a The Whu gondoskodik.

Részletekért kattints ide.