Mit viselj egy esküvőn? – Bloggerek mutatják be a szezon divatját

Mit vegyek fel? Akár menyasszonyként, koszorúslányként vagy vendégként várod az esküvői szezont, ezt a kérdést bizonyára többször feltetted már magadnak. Biztosan örömmel fogod hallani, hogy az esküvői divatban végre igazán teret nyer a természetesség. A fashiondays.hu stylistjai neves divatbloggereket kértek fel, hogy mutassák be a 2017-es esküvői trendeket, akiket az ifjú feleség, modellből lett fotós, Debreczeni Zita állított kamera elé. Ismerkedjetek meg a legfrissebb menyasszonyi, koszorúslány, valamint alkalmi ruha divattal, és merítsetek ihletet ti is!

A mostani szezonban az esküvői ruhák, valamint a nyári alkalmi ruhák divatjában is rendkívül fontos tényező a kényelem, a lágy színek és természetes anyagok használata. Szerencsére már nemcsak szalonokban, hanem számos egyéb úton is megtalálhatjuk a tökéletes ruhát a nagy napra. Meyer Eszter Virág, a Masni bloggere is erre buzdít:

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek lettek a bensőséges összejövetelek és a minimalista, sallangmentes ruhák. Nem kell több százezres ruhát kölcsönöznie sem a menyasszonynak, sem a koszorúslányoknak, hanem akár webshopokból is meg lehet rendelni, majd akár többször felvenni a választott darabot más kiegészítőkkel kombinálva. A Zee Lane márkájú ruhák, amiket a fotózáson is viseltünk, kifejezetten alkalmasak erre a célra.

Légy laza menyasszony!

A fashiondays.hu stylistjai szerint a merevség kezd teljesen eltűnni a menyasszonyi ruhák divatjából, ehelyett a könnyedség, lágyság és kényelem dominál. A tervezők már olyan kreációkat alkotnak, melyekben a menyasszonyok akár egész nap jól érezhetik magukat. Egyre inkább háttérbe szorul a fűző, az abroncsos szoknya, a merev fátyol és a túlzott díszítések, sőt már a beállított kontyok sem divatosak. Az idei menyasszonyi ruha trend sok inspirációt merít a hippi, vintage stílusból: laza, bő maxiruhák, finom virágdíszek, könnyed tüll és áttetsző felületek dominálnak.

Koszorúslányoknak: rózsaszín álomvilág és pasztell minden mennyiségben

Az idei tavaszi/nyári szezonban hódítanak a lágy pasztellszínek, főszerepben a rózsaszín különböző árnyalataival, melyeknek tökéletes terepe az esküvői divat. Akár koszorúslányoknak, akár vendégeknek nagyszerű megoldás, ha pasztellek különböző variációiba öltöznek, hiszen ezek a színek remekül mutatnak együtt, és garantáltan csodás esküvői fotók készülnek majd, amit Debreczeni Zita is megerősített.

 Nagyon örültem neki, hogy idén hódítanak a lágy pasztellek, mert a saját esküvőmön semmiképpen nem akartam kontrasztos színeket választani. A hófehér menyasszonyi ruhám és a koszorúslányok halvány rózsaszín ruhái szépen harmonizáltak a környezettel és jól mutattak együtt a fotókon is.

Felejthetetlen megjelenés vendégeknek: klasszikus romantika

Az idei nyári trendek egyik vezérfonala a romantika, és a klasszikus nőiesség elemeinek felidézése. A pliszírozott darabok valamint a légies tüll tökéletes választás, akár menyasszonyi, akár koszorúslány vagy alkalmi ruháról van szó. A csipke is remek kiegészítője lehet egy outfitnek, Debreczeni Zita például egy csipkeboleróval és csipkekesztyűvel dobta fel saját menyasszonyi ruháját.

Finom kiegészítők és fémes csillogás

A fashiondays.hu stylistjai szerint az idén nagyon népszerű fémes csillogású darabok visszaköszönhetnek az esküvői szezonban a kiegészítőkön is. A fehér menyasszonyi ruhák és halvány koszorúslányruhák nagyszerűen kombinálhatók ezüst- vagy aranyszínű cipőkkel, valamint bármilyen ruhát feldob egy csillogó kis borítéktáska. Ékszerek terén az igazán apró és visszafogott darabok a divatosak. Egy szolid, köves fülbevaló, vékony nyaklánc és hozzáillő karkötő, valamint egy keskeny gyűrű jó választás minden lágy esésű, könnyed ruhához.

A lefotózott ruhákból készült esküvői válogatás limitált ideig elérhető a fashiondays.hu-n.

A fotózáson részt vettek: Debreczeni Zita (fotós), Meyer Eszter Virág (Masni blog), Borbély Brigi (Fashion Feeds Me blog), Pásztor Edina (My Sweetest Heaven blog) és Badics Beatrix (Mommy&More blog)

További divattippek az idei esküvői szezonra ITT!