Így ünnepli a Funzine csapata a család nemzetközi napját

1994 óta ünnepeljük május 15-én a család nemzetközi napját. A kezdeményezés célja, hogy a figyelmet a társadalom legfontosabb „intézményére”, a családra irányítsa. Mi így ünneplünk idén.

Tegdes Péter:

Fontosnak tartom, hogy egy évben legalább egyszer megemlékezzünk családunkról, hiszen ők a legfontosabb emberek az életünkben. Mivel amúgy is szeretek a konyhában ténykedni, összekötöm a család napját ezzel a hobbimmal, és elkészítem a családtagjaim kedvenc ételeit. A Rákóczi túrós sosem maradhat le a menüről.

Tőkés Fruzsina:

Nagy a családunk, négyen vagyunk testvérek. Hiába, az ember a rokonait nem választhatja meg, de én jobbat nem is tudtam volna… Büszke vagyok rájuk, nem csak azért, mert fantasztikus emberek, hanem mert számíthatok rájuk jóban-rosszban!

Krajnyik Cintia:

A család napjának alkalmából én kivételesen nem a saját családomról emlékezem meg, hanem másokról, akiknek nagy szükségük van a segítségre. A Narancsliget Adományközpont egy újszerű szolidaritási formát próbál elterjeszteni és a jótékonyság egy viszonylag új rendszerében működik, amely a ma divatos kifejezéssel élve: valamennyi résztvevő számára win-win szituációt hoz létre. Így én a család napja alkalmából a Narancsliget számára juttatok el ruhákat, kiegészítőket, játékokat, hogy aztán a következő börzén kedvükre válogathassanak az adományozók!  A befolyó pénzbeli adományokat rászoruló, gyermekes családokhoz juttatják el különféle kiadásaik fedezésére (étkezés, iskola, művelődés). Szóval hajrá, a mai napon gondolj a családokra! A sajátodra, de másokéra is!

Sutus Dolli:

Míg családom nagy része Kecskeméten, én Budapesten élek, és sajnos egyre ritkábban van alkalmam hazatérni, így amikor mégis így teszek, különleges programként tekintek rá. Ilyenkor mindig csak rájuk koncentrálok, magam mögött hagyom a mindennapok stresszhelyzeteit, és visszacsöppenek a gyerekkoromba. Ma hazalátogatok, hogy újra gyerek legyek.