Az Y-generáció legrosszabb étkezési szokásai

Az Y-generáció az 1980 és 1995 között születetteket foglalja magában, őket nevezzük ma fiatal felnőtteknek. Ez a generáció pedig saját étkezési szokásokkal is rendelkezik; nekik köszönhetjük többek között az egészséges életmód, a vegetáriánus és vegán életforma elterjedését. Vannak azonban olyan rossz táplálkozási szokásaik is, amelyekről talán még ők sem tudnak.

#1 Többet járnak étterembe, mint bármelyik másik generáció tagjai

Jó hír a vendéglátósoknak, kevésbé az Y-oknak. Még akkor is street foodot esznek ebédre, ha épp szorosra kellene húzni a gatyaszárat, amit leginkább amúgy is kevéske megtakarításuk sínyli meg.

#2 Alacsony tápértékű ételeket fogyasztanak

Annak ellenére, hogy sokan odafigyelnek az étel eredetére, a generáció másik fele gyorsan elkészíthető és olcsó megoldásokra költ, amikben nem található túl sok tápérték.

#3 Nem esznek elég gyümölcsöt és zöldséget

A Medical Daily felmérései kimutatták, hogy a mai fiatalok a napi ajánlott zöldség- és gyümölcsmennyiség közelében sem járnak.

#4 Rengeteg alkoholt isznak

A féktelen alkoholfogyasztás az Y-generáció egy jól ismert jellemzője. Néhány pohár itallal semmi gond nincsen, gondolhatjuk joggal, ami azonban heti néhány pohár ital most, komoly egészségügyi problémák okozója lehet később.

#5 Keveset főznek

Mivel sokat járnak étterembe, nem meglepő, hogy jóval kevesebbet főznek, mint az őket megelőző generációk tagjai, ez pedig azzal jár, hogy sosem tudhatják biztosan az elfogyasztott ételek összetevőit.

Forrás: womanitely.com