Mozogd körbe Budapestet! – Íme a legjobb szabadtéri sportok

Közeleg a fürdőruh szezon – kinek az örömére, kinek a bánatára. Hirtelen megtelik a Facebook egészséges receptekkel, az Instagram #fitspiration képekkel, Budapest utcái pedig a sportolókkal. A tökéletes izomzathoz nem kell minden napodat a konditeremben izzadva tölteni: a fővárosban számtalan lehetőséged van a mozgásra.

Biciklizés

Evidens ezzel kezdeni, hiszen a várost keresztbe-kasul körbefutó bicikliutak mindenki számára elérhetőek – bicóval, Bubi-val, görkorival vagy rollerrel, a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan. Szerencsére az autósok és a gyalogosok is egyre nagyobb figyelmet szentelnek két keréken guruló társaiknak, akik néha az utat, néha a járdát kénytelenek használni. De a kiépített bicikliutak száma rohamos növekedésnek indult, ahogy a biciklitárolóké, a -kölcsönzőké és a -szervizeké is. Ráadásul egyre több hely nevezi magát biciklibarátnak!

Futás

Bár kevésbé praktikus sport, mint a biciklizés (tekintve, hogy nem futhat be az ember munkába), a futóutak is megszaporodtak Budapesten. Akár a belvárosban támad kedved kocogni, mondjuk a Városligetben vagy a Bikás parkban, akár nagy fák alatt a Margit-szigeten vagy a Városmajor parkban, akár a természetbe kívánkozol, mondjuk a Normafára, nem fogsz csalódni.

Street workout

Ha a futásnál többre vágysz, akkor sem kell a terembe menned, hiszen a legtöbb parkban megjelentek az erősítésre alkalmas felnőttjátszóterek is. Arról, hogy hol találsz igényeidnek legjobban megfelelő street workout-pályát, ebben a cikkünkben olvashatsz.

Futóklubok

Azoknak sem kell aggódni, akik nem elég motiváltak több kilométer lefutásához. A Nike Runnak például rengeteg futóklubja van: hely, táv és állóképesség alapján választhat magának társakat az ember, rendszeres közös futások és futóbulik is vannak, ráadásul teljesen ingyenesen! Továbbá vannak helyre specializálódott társaságok is, akik például Óbudán, a Normafán vagy a szigeten kocognak együtt.

Futós események

Ha már a közös futásnál tartunk, meg kell említeni a Vivicittá Városvédő Futást is, ami hamarosan, április 9-én lesz megrendezve. Itt a fővárosban különböző távokra lehet nevezni, de a csapatokat és a családokat is versenyre hívják.

Szabadtéri jóga

Már alig várjuk, hogy elkezdődjenek a közös jóga sessionök a legkülönbözőbb helyeken: tavaly volt ingyenes jógaóra a Margit-szigeten, de például a 360 Bárban és a Napozón is be lehetett fizetni szabadtéri oktatásra.

Deszkás parkok

Azok, akik a görkorcsolyás trükkökkel akarnak menőzni, vagy irigylik a kaliforniai deszkások életét, a főváros pár pontján csoportosulnak. Ilyen például az Erzsébet tér, amit senkinek sem kell bemutatni, a Laktanya utca sportpark, ahol profi elemek épültek az utóbbi években, a nem rég felújított Görzenál Óbudán, vagy a Sashalmi Pool a XVI. kerületben.