Szívfacsaró képgaléria: A környezetszennyezés hatása az állatokra

Jelenleg 7,5 milliárdan élünk a Földön, ez a szám a jelenlegi 1,1%-os növekedési rátával 64 éven belül elérheti a 15 milliárdot. Egy átlagos ember nagyjából két kiló szemetet termel naponta, ha ehhez a mennyiséghez hozzávesszük a növekvő lakosságot, hamar ráébredünk, hogy ha nem teszünk ellene semmit, a saját szemetünkben fogunk megfulladni.

Pedig olyan egyszerűen, minimális erőfeszítésekkel is jobb hellyé tehetjük a világot! Ezekről már írtunk nektek ITT.

Talán úgy gondolod, nem sokat számítanak egy ember környezetbarát cselekedetei, ha egyszer van több millió, aki úgysem tesz semmit. De számít. Pontosan egy, óceánban lebegő nejlonzacskóval kevesebb, amely rengeteg tengeri élőlény életét veszélyezteti. Egy papírpohárral kevesebb, ami ráragadhat egy állat szájára, majd halálra éheztetheti. Eggyel kevesebb ártatlan élőlény, akinek az emberek nemtörődömsége miatt kell elpusztulnia.

Az alábbi képeket nézve elszorul a torkunk, ugyanakkor képgalériánkkal csupán egyet szeretnénk üzenni: környezetünket a mi cselekedeteink, szokásaink formálják. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy olyan csodálatos maradjon, mint amilyen.

Képek: Bored Panda