Ötödik éve pörög a Szavak Forradalma és a Red Bull Pilvaker

Több mint 30 átdolgozott vers, közel 60 fellépő, több tízezer néző és egy piros betűs ünnep – öt éves jubileumát ünnepli idén a Red Bull Pilvaker. Az évforduló alkalmából a produkcióban résztvevők még hosszabb és színesebb műsorral készülnek az Erkel Színházban, ahol a nézők öt év klasszikusai mellett vadonatúj verseket is hallhatnak. Az idei év egyik legújabb feldolgozása a Befordultam a konyhára, melyben Fluor, Wolfie, Marsalkó Dávid, Fura Csé, Meszes Balázs és Deego is közreműködik.  

5. éve vakerálnak korunk márciusi ifjai – jubileumi dupla előadással jelentkezik március 15-én a Red Bull Pilvaker. 2012-es indulása óta hosszú utat járt be a Szavak Forradalma: az eredetileg verseny formátummal induló produkció mára dupla teltházas, egész estés előadássá nőtte ki magát, amely egyedülálló hangvétellel szól a közönséghez, és tiszteleg történelmünk és irodalmi nagyjaink előtt. A különleges kezdeményezés tavaly fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis Juhász Gyula Szavak című versének modern feldolgozása szeptember 1-jétől a nyolcadikosok irodalom tankönyvének részévé vált.

Költőóriásainknak köszönhetően az átdolgozható versek listája szinte kifogyhatatlan, így a hosszabb, színesebb műsorban számos új vers kap majd helyet. Az idei első választás Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versére esett. Tegnap este pedig újabb dal és videó debütált: a Befordultam a konyhára című költeményből készült modern verzióhoz BLR szolgáltatta a zenei alapot, a szöveget pedig Wolfie, Fluor, Fura Csé, Marsalkó Dávid, Meszi és Deego jegyzik.

Fluor egy vendéget alakít a klipben, melyet a vers címéhez hűen egy étteremben, az autentikus magyar Urban Betyár látványkonyhán forgattak: „A klipet az éjszaka közepén forgattuk, finoman szólva sem voltunk a legfittebb állapotunkban. Még szerencse, hogy a Red Bull csinálja a Pilvakert, így nem aludtunk be éjjel egyre. Nagyjából a 16. próbálkozásra sikerült hoznunk Wolfie-val a tökéletes tányérejtést, a többieknek pedig a pontos egymásra és zenére reagálást. Mindig kedves élmény összeülni ezekkel a srácokkal, ezért is imádom a Pilvakert, jó örülni egymásnak ezen alkalmakkor, karácsony előtt pedig különösen szentimentális állapotban sikerült tányért törögetni, barátkozni. Élveztük” – mesélt Fluor a forgatásról.

A kerek évforduló alkalmából körülbelül másfél órás lesz a 18.00 órás és a 21.00 órás előadás is, így a jegyeket 2990 forintért árulják majd a Ticketpro oldalán február 20-ától, 09.00-tól. Mivel tavaly kevesebb, mint egy óra alatt fogytak el a belépőjegyek, így idén is érdemes időben felkeresni az oldalt.

A résztvevők már gőzerővel készülnek, a visszaszámlálás elindult – egy hónap múlva találkozunk az Erkelben! További információkért látogass el a Pilvaker oldalára: www.redbull.hu/pilvaker