5 izgalmas kiállítás országszerte, amit kár kihagyni szeptemberben

Az ősz ígérete magával hozza a lelassulósabb programok utáni vágyat, melyet ki is elégíthettek egy-két sokszínű kiállítás meglátogatásával! Debrecentől Pécsig mutatunk néhány érdekfeszítő tárlatot szerte az országban.

Best of BILLUFEST // Bényi Galéria, Debrecen (2024. szeptember 15-ig)

Szeptember 15-ig még megtekinthetitek a debreceni Bényi Galéria nagy sikerű illusztrációs kiállítását, amely ezúttal reprezentatív válogatást nyújt a 2023-as Budapesti Illusztrációs Fesztivál (Billufest) legjobb alkotásaiból. Három kategória díjnyertes pályaműveit nézhetitek meg közelebbről: felnőtt- és gyermekirodalmi illusztrációkat, tudományos illusztrációkat és szöveg nélküli képeskönyveket (böngészők, lapozók, silent book) vehettek szemügyre az ingyenesen látogatható kiállításon, a Kölcsey Központban.

További részletek >>

Fotó: Bényi Galéria Facebook

Tibet kincsei // Hírös Agóra, Kecskemét (2024. szeptember 19-ig)

Közel két hétig lesz látható a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban a Tibet kincsei című kiállítás, amely a tibeti buddhizmus szellemi és kulturális örökségének válogatott alkotásait tárja az érdeklődők elé. A kiállított műkincsek nem csupán egy letűnt kultúra utolsó emlékei, hanem egyben időtlen értékek közvetítői is. A buddhista látásmódba bepillantást engedő ingyenes tárlatot kísérőprogramok színesítik, melyeket Láma Ole Nydahl meditációs mester tanítványai tartanak.

Facebook-esemény >>

Nincs parancs! – film és kiállítás 1989 emlékére // FOTON, Veszprém (2024. szeptember 19. – október 17.)

Érdemes lesz szeptember 19-én a FOTON Audiovizuális Centrum felé venni az irányt, ahol egy filmvetítéssel egybekötött kiállításmegnyitón vehettek részt. A vasfüggöny végnapjait bemutató Nincs parancs! című dokumentumfilmet nézhetitek meg a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából, majd a filmhez kapcsolódóan megtekinthetitek az Orosz István Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, filmrendező grafikáiból, valamint Cakó Ferenc Kossuth-díjas alkalmazott grafikus, animációs filmrendező rézkarcaiból és homokanimációs képeiből nyíló kiállítást. Az esemény ingyenes, de a vetítés regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény >>

A város falain – Jacques Villeglé kiállítása // m21 Galéria, Pécs (2024. szeptember 22-ig)

Először láthatjuk Magyarországon a pop-art előfutáraként és a street art hírnökeként emlegetett Jacques Villeglé francia művész alkotásait. A pécsi m21 Galériában berendezett, A város falain című kiállítás több mint 140 művet vonultat fel, melyek 74 év munkájáról mesélnek. Szakadt plakátokból, utcán talált matricákból és graffitikből készült kollázsaival Villeglé elsőként vitte be a múzeumba a névtelen emberek által létrehozott utcai költészetet. A Street Up Fesztivál keretében egy másik izgalmas urban art kiállítás is várja az érdeklődőket a galériában.

Bővebb infó >>

Fotó: Street Up Fesztivál Facebook

Vasútmodell-kiállítás // Csili, Budapest (2024. szeptember 27-28.)

Interaktív kiállításon nyerhettek bepillantást a villamosok, vasutak miniatűr világába szeptember 27-én és 28-án a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban. Az irányítható terepasztalok mellett vásár várja az érdeklődőket, valamint a kiállításon megtekinthető a H0 villamos, a H0e kisvasút, valamint a H0 nagyvasút modellje is. Felnőtt jegyet 2000 forintért, gyerek belépőt 1500 forintért tudtok váltani.

Facebook-esemény >>

Fotó: Széchenyi Vasútmodellező Klub Facebook

Látogassatok el Budapest legizgalmasabb őszi kiállításaira: