A megunhatatlan sütőtök – RECEPT

Vártátok már a sütőtökszezont? Mi már nagyon, ugyanis a zöldségből rengeteg finom ételt lehet készíteni a levesektől kezdve egészen a desszertekig. És az illata sem utolsó a sülés közben! Most zsályával, fetával és mogyoróval kombináljuk, szaftos kolbászt hozzákarikázva. Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1,5 kg sütőtök
  • 2 dkg vaj + a sütőtál kikenéséhez
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 25 dkg szárazkolbász
  • 4-5 levél zsálya
  • 25 dkg vörös bab (konzerv)
  • 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 25 dkg feta sajt
  • 20 dkg magos rozskenyér
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a megtisztított, felkarikázott póréhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a felcikkezett kolbászt, a finomra aprított zsályát és egy kevés sót. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a póréhagyma karikáira esik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a sütőtököt, a  lecsepegtetett vörös babot és csicseriborsót.
  3. Összekeverjük a mogyoróval, nagyobb méretű, kivajazott sütőtálba simítjuk, majd letakarjuk alufóliával. 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütőtök teljesen megpuhul (kb. 30-35 perc). Ekkor rámorzsoljuk a fetát, egyenletesen megszórjuk a felkockázott kenyérrel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Visszatoljuk a sütőbe további 5-8 percre, hogy a kenyér ropogósra süljön.

Csigó Zita receptje. További izgalmas recepteket az Ízes Élet honlapján olvashatsz.