A legszebb mesekönyv-illusztrációk

Február 5. és 11. között világszerte ünneplik a gyermekkönyvek íróit és illusztrátorait. Most egy csokorba gyűjtöttük a legszebb illusztrációkat.

A szecessziós stílusú Ivan Bilibin, orosz-szovjet grafikus illusztrálta a Világszép Vaszilisza című kötetet – lenyűgöző az aprólékos kidolgozás és a részletgazdagság.

A számtalan rangos díjat és elismerést bezsebelő Maurice Sendak 2012-ben hunyt el. Nem csupán írta, illusztrálta is könyveit. Legismertebb munkája az Ahol a vadak várnak.

A francia születésű Edmund Dulac nevéhez fűződnek Andersen meséinek illusztrációi – óriási élmény a felnőtteknek ebből a könyvből mesét olvasni.

blank

Nancy Ekholm Burkert legismertebb munkája a Hófehérke és a hét törpe képeskönyvének illusztrációja, melyet a Grimm testvérek írtak.

blank

Az ír Harry Clarke egyik leghíresebb munkája Andersen tündérmeséinek illusztrációja – színpompás és lenyűgöző!

blank

A skandináv térség híres a minimalizmusáról és a letisztultságról: így történt ez a Helge Torvund írta Vivaldi esetében, amelyhez Mari Kanstad Johnsen készített tündéri illusztrációkat.

blank

1920-ban adták ki a 19. századi francia szerző, Comtesse De Segur munkáinak gyűjteményét, amelyhez az illusztrációkat az akkor mindőssze 19 éves Virginia Frances Sterrett készítette. Lenyűgöző!

blank

Nem maradhat ki a híres A kis herceg sem, amelyhez a letisztult, kifejező illusztrációkat maga a szerző, Antoine de Saint-Exupéry készítette.

blank