Mediterrán életérzés a Balatonnál: 5 különleges étterem egyedi hangulattal

A Balaton északi térségében lépten-nyomon remek vendéglátóhelyekre bukkanhattok, de felejthetetlen ízek és különleges mediterrán hangulat csak néhány egészen páratlan helyszínen fogad. Mutatjuk az irányt!

Mandilla, Köveskál

Autentikus olasz ízekkel, mediterrán hangulatú szobákkal és egy csepp dolce vitával vár a Káli-medence szívében a Mandilla. Az olasz konyha legjava találkozik a balatoni táj festői szépségével ezen a különleges helyszínen, ahová akkor is érdemes betérni, ha csak egy finom ebédet vagy romantikus vacsorát fogyasztanátok el egyedülálló környezetben. Az igazi felüdülést és a Mandilla kivételes vendégszeretetét mégis akkor élvezhetitek ki igazán, ha pár óra helyett néhány napot töltötök a köveskáli szálláson, és csobbantok a frissítő vizű medencében, nagyokat sétáltok a bájos településen, megízlelitek a kiváló olasz fogásokat, majd álomra hajtjátok a fejeteket a hangulatos szobák egyikében.

8274 Köveskál, Városkút u. 2. | Weboldal

Fotó: Mandilla

PAP wines, Hegymagas

Egészen egyedi élmény vár rátok, ha felkeresitek a PAP wines mediterrán hangulatú kertjét, ahol a kreatívan kivitelezett vegetáriánus fogások mellett kiváló borokat kóstolhattok. A gasztronómiai örömökön túl nem mehetünk el szó nélkül a lenyűgöző Szent György-hegyi panoráma mellett, amiben az evés-ivás közben gyönyörködhetnek a vendégek. A családias hangulatú vendéglátóhelyen mindemellett kivételesen szívélyes fogadtatásban lehet részetek, ne hagyjátok ki!

8265 Hegymagas, Szent György-hegy, hrsz. 935/1 | Facebook

Fotó: PAP wines Facebook 

Casa Christa, Balatonszőlős

Étteremként, szálláshelyként és esküvőhelyszínként is remek választás a Casa Christa toszkán stílusban felújított birtoka. Többezer mandulafa árnyékában töltődhettek fel a régi présházakból kialakított apartmanokban, méghozzá Balatonszőlős felett, csodás panorámával a Balaton-felvidékre. Néhány órára is érdemes betérni a Casa Christa Michelin-ajánlott éttermébe, ahol magyar-francia ihletésű ételek várják a vendégeket, melyek helyi alapanyagokból, a birtokon termő zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények felhasználásával készülnek.

8233 Balatonszőlős, Izabella út | Asztalfoglalás: +36 70/787-7933 | Weboldal

Fotó: Casa Christa

Il Mercato Ristorante e Gelateria, Balatonakarattya

A csodálatos Toszkánát idézi Balatonakarattya nagyszerű olasz étterme, az Il Mercato Ristorante e Gelateria. Kiváló minőségű ételek széles kínálatából választhatnak itt a vendégek, így a családi, baráti társaságok apraja-nagyja talál itt kedvére való fogást, legyen szó rizottókról, tésztákról, pizzákról, grillételekről vagy épp halas finomságokról. Desszertfronton is kifejezetten vonzó a kínálat, hiszen a tradicionális olasz édességek mellett, amilyen például a panna cotta vagy a dolce calzone, különféle fagylaltkelyhekkel is zárhatjuk ezt az emlékezetes gasztronómiai ízutazást.

8172 Balatonakarattya, Rákóczi út 44. | Weboldal

Fotó: Il Mercato Ristorante e Gelateria

Vánkos, Badacsonytomaj

Ha egy végtelenül bájos reggelizőt, esetleg egy hangulatos vacsorahelyszínt kerestek a Balaton-felvidék szívében, érdemes ellátogatnotok a Vánkosba. A szálláshelyként és vendéglátóhelyként működő kis ékszerdobozban háborítatlan nyugalomban kávézhattok és fogyaszthatjátok el a modern csavarral készülő fogásokat, amilyen például a sült paradicsomsaláta vagy a cukkinis lecsó. A délelőtti órákban mindenképp kóstoljátok meg az isteni amerikai palacsintát és a roppanós mangalicavirslit!

8257 Badacsonytomaj, Füredi út 29. | Facebook

Fotó: Vánkos Facebook

A Balaton mediterrán édenkertjét is megéri felkeresni: