10 remek étterem a Balaton déli partján, ahol érdemes látogatást tenni ezen a nyáron

Az északi part után most a Balaton déli partjának kiváló éttermeit gyűjtöttük nektek egy csokorba. Ha ezen a nyáron felejthetetlen gasztronómiai élményre vágytok, cikkünk mind a tíz vendéglátóhelyét bátran és jó szívvel ajánljuk nektek!

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

A számos elismeréssel, sőt mi több Michelin Bib Gourmand-díjjal is büszkélkedő balatonszemesi Kistücsök étterem testnek és szellemnek egyaránt kiváló élményekkel szolgál. A nemcsak balatoni, de vidéki viszonylatban is az egyik legjobb étteremnek számító Kistücsök zamatokon és remek fogásokon keresztül ad ízelítőt a Balaton legjavából. A Balaton déli partjának szívében otthonra lelt, delikátesszel is rendelkező étterem ugyanis helyi termelők alapanyagaiból, modern felfogásban készíti remekbeszabott fogásait. Egy náluk elköltött kiváló vacsora után pedig az étterem szomszédságában található szálláshelyük szobáiban fáradalmaitokat is kipihenhetitek.

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25. | Weboldal

Fotó: Kistücsök Food & Room Facebook

Egy csipet nádas, Siófok 

Ha gasztronómiai kalandozásotok alkalmával a déli part egyik legnyugodtabb, legbékésebb helyét kutatjátok, úgy ne keressétek tovább! A siófoki Egy csipet nádasban madárcsicsergéssel kísérve kóstolhattok kiváló italokat és remek fogásokat. Tematikus hétvégéiken elmerülhettek akár a világ ízeiben is. 

8611 Siófok, Töreki u. 40. | Weboldal

Fotó: Egy csipet nádas

Tarow Bisztró, Balatonvilágos 

A balatonvilágosi Club Aliga kikötőjében nem másba kóstolhattok bele, mint a világ tájainak legfinomabb fogásaiba. A Tarow Bisztró a Balaton partjára hozza a ráérős hétvégi brunchok hangulatát éppúgy, mint a közel-keleti fogások és mediterrán ízek, valamint olasz ételek színe-javát.   

8171 Balatonvilágos, Aligai út 1. | Facebook

blank
Fotó: Tarow Bisztró

Tiki Beach Bisztró, Zamárdi 

Megnyitotta idei, trópusi hangulatot nem nélkülöző szezonját Zamárdiban a Tiki Beach Bisztró is. A legkülönlegesebb ízeket kiváló fogásokban összeboronáló Tikiben mindig találhattok valami frisset, újat és izgalmasat, ami után újra és újra visszavágytok majd hozzájuk. 

8621 Zamárdi, Margó Ede sétány | Facebook

blank
Fotó: Tiki Beach Bistro

Fricska Balaton, Balatonföldvár 

A Veszprémből ismert Fricska kistestvére Balatonföldváron, a parti sétányon nyitotta meg kapuit. A négyévszakos étteremben kifogástalan fogások, tapasok, szerb csevap, sőt mi több szaftos hamburgerek és BBQ-fogások mellől is gyönyörködhettek a lemenő nap utolsó fényeiben. 

8623 Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 9. | Facebook

blank
Fotó: Fricska Balaton

Il Limone, Siófok 

Az olasz ízek legjavát hozza Siófokra az Il Limone, ahol gondosan válogatott alapanyagokból készített ételekkel kóstolhattok bele a dolce vitába. Kínálatukból természetesen nem hiányoznak a házi tészták és krémes rizottók, de nem kell nélkülöznötök a pizzákat és a hűsítő koktélokat sem. 

8600 Siófok, Petőfi sétány 3. | Facebook

blank
Fotó: Il Limone

Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok, Kőröshegy 

A kőröshegyi Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok amellett, hogy palackba zárja a borok iránti lelkesedést és a legmélyebb tiszteletet, mesés panorámával is megajándékozza a hozzájuk betérőket. A családi vállalkozásként működő borászatban a legfinomabb szomjoltókra és remek borkorcsolyákra számíthattok.  

8617 Kőröshegy, Árnyas köz | Weboldal

blank
Fotó: Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok

Kedvesem Bisztró, Balatonlelle 

A balatonlellei Kedvesem Bisztró szívvel-lélekkel főzött és szeretettel kínált ételeit már sokan az emlékeikbe zárták. A Móló sétányon található étteremben egész évben balatoni kilátás mellett élvezhetitek a magyar konyha ételeit éppúgy, mint a nemzetközi konyha különleges fogásait. 

8636 Balatonlelle, Móló sétány | Weboldal

blank
Fotó: Kedvesem Bisztró

Hubertus Hof Étterem, Balatonfenyves 

A Balaton déli csücskének egyik különleges ékszerdoboza a Balatonfenyvesen található Hubertus Hof Landhotel étterme. Az Angus marhaspecialitásairól messze földön híres étteremben a legkülönfélébb fogásokból kaphattok ízelítőt, az Angus marhahúslevestől a szarvashússal töltött ravioliig. 

8646 Balatonfenyves, Nimród u. 4. | Weboldal

blank
Fotó: Hubertus Hof Étterem

Mistral Bistro, Balatonboglár 

Ha egyszer betértek a balatonboglári Mistral Bistróba, utána nem is húz majd máshova a szívetek. Kínálatukban a könnyű nyári fogások mellett szaftos házi hamburgereket és frissítő desszerteket is találhattok. A szívélyes, kedves kiszolgálás pedig csak hab a tortán.  

8630 Balatonboglár, Kodály Zoltán u. 24. | Facebook

blank
Fotó: Mistral Bistro

Ha végigkóstoltátok a déli part legfinomabb fogásait, vegyétek az irányt észak felé: