11 retró és vintage vásár Budapesten és környékén, ha nyáron is kincsek után kutatnátok

A rekkenő hőség sem lehet akadály, ha történetesen kincsek és kacatok, régi holmik felkutatásáról van szó. Budapest és környékének retró és vintage vásárai nem mennek nyári szünetre, bátran vessétek hát bele magatokat a nagy, nyári kincskeresésbe!

Vintage Night Market (2024. július 12., 13.)

Július 12-én és 13-án este a Budafoki út 70-es szám alatt a már megszokott vintage vásár ezúttal esti kiadással jelentkezik. Talán nincs is hangulatosabb, mint lágy esti szellővel kísérve, jéghideg fröccsel a kézben, a csillagos, nyári égbolt alatt rátalálni a régóta keresett vintage és retró kincsekre. A délután kezdődő és éjszakába nyúló programon nemcsak a remek portékák, de a kellemes zene és a jó hangulat is garantált.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Industrial Lamp Budapest Facebook

Zsibvásár Pilisborosjenőn (2024. július 13.)

Július 13-án a pilisborosjenői Mandelbrot pékségben zsibvásári hangulat kerekedik. A friss és ropogós péksüteményekkel és kovászos kenyerekkel, csütörtökönként még kertmozival is kecsegtető pékségben ezen a szombaton kacatok és kincsek között keresgélhettek. Szerencsére messzire sem kell mennetek, ha a vásár után egy csésze finom kávé és kakaós csiga mellett pihennétek egyet.

Tovább az eseményre >>

Gardrób Közösségi Vásár (2024. július 13., 27.)

Július 13-án és 27-én az ELTE Lágymányosi Campusának Gömb Aulájában 10 és 14 óra között ismét a gardróbfrissítésé lesz a főszerep, méghozzá nyári kivitelben. Az asztalok és állványok hosszú-hosszú sorai között ezúttal is vár rátok minden, amivel feldobhatjátok a szezonális ruhatáratokat, de beszerezhetitek egyúttal a legmenőbb kiegészítőket is.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Gardrób Közösségi Vásár Facebook

Terézvárosi lom-mentő bolhapiac (2024. július 14.)

Július 14-én, ha két nyaralás között épp Budapesten jártok, ne felejtsetek el a Hunyadi tér felé kanyarodni, ahol 9-től egészen 14 óráig lesz lehetőségetek beszerezni a szíveteknek kedves könyveket, kincseket, társasjátékokat és kiegészítőket. Ha végigjártátok a használt holmik alatt roskadozó szabadtéri asztalokat, egy lángos, üdítő vagy hot-dog mellett akár nyugodtan meg is pihenhettek.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Terézváros Facebook

Wekerlei bolhapiac és kézműves vásár (2024. július 14.)

A havonta egyszer megrendezésre kerülő wekerlei bolhapiac és kézműves vásárra már nem kell sokat várni, július 14-én ugyanis ismét megtelnek kincsekkel a Wekerlei Kispiac asztalai. A piacon ezen a vasárnapon is kereshetitek a szíveteknek legkedvesebb könyvet, a konyhából épp hiányzó eszközöket, ruhákat, játékokat és sporteszközöket éppúgy, mint ritka kincseket.

Tovább az eseményre >>

Budapesti lemezbörze (2024. július 14.)

Jó hír a rajongóknak, gyűjtőknek, lelkes amatőröknek és profi zenészeknek, hogy a legnagyobb hazai lemezbörze sem megy nyári szünetre. Július 14-én, ahogy azt már megszokhattátok, lesz minden, ami zene: az ELTE Lágymányosi Campusának Gömb Aulája ezúttal is több mint 90 előadó hatalmas választékának szolgál otthonául.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: LemezPiac ⊙ Budapesti Lemezbörze Facebook

Kacatos garázsvásár és bolhapiac Dunakeszin (2024. július 20.)

Július 20-án is hódolhattok kedvenc szenvedélyeteknek, mégpedig a Dunakeszi Kispiacon. A szombat délelőtt megrendezésre kerülő Kacatos garázsvásár és bolhapiacon lehetőségetek lesz új életet adni a mások által megunt, nem használt de kifogástalan állapotban lévő holmiknak. Ha fontolgatjátok már egy ideje, hogy felfrissítenétek a ruhatáratok vagy a lakásotokat dobnátok fel új kiegészítőkkel, természetesen ott a helyetek!

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Kispiac Dunakeszi Facebook

Nagy Budapesti Kultúrzsibi | Szimpla Kert (2024. július 27.)

Minden hónap negyedik szombatján nyüzsgő kultúrzsibi kerekedik a Szimpla Kertben. Az eklektikus hangulatáról ismert Szimplánál jobb helyszínt egy vérbeli kincskereső nem is kívánhatna,  július 27-én érdemes lesz tehát a Kazinczy utca felé venni az irányt. A szabály ezúttal is változatlan: keress, kutass, cserélj, alkudj, végül pedig térj haza valami igazán különlegessel.

Tovább az eseményre >>

Szentendrei antik és bolhapiac (minden hónap harmadik vasárnapján)

Minden hónap harmadik vasárnapján tárt karokkal és fantasztikus portékákkal vár benneteket Szentendre hangulatos antik- és bolhapiaca. A Bükkös-patak partján, árnyékot adó fák lombjai alatt kereshetitek és kutathatjátok a régóta vágyott kincseket, alkudozhattok és térhettek haza a megérdemelt vásárfiával.

További információk >>

Bakancsos utcai bolhapiac (minden szombaton és vasárnap)

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Bakancsos utcai bolhapiac patinája napjainkra sem kopott meg, árusok és vevők állandó hétvégi helyszíne, ahol gazdát cserélhetnek a jobbnál jobb, egykor padlásokon pihenő kincsek. Az antik óráktól az érméken, porcelánokon, gyerekjátékokon át a régi képekig mindent megtalálhattok.

Weboldal >>

blank
Fotó: Bakancsos Utcai Bolhapiac Rákoskeresztúr Facebook

Budai Zsibvásár (minden szombaton és vasárnap)

A Budai Zsibvásár szélesre tárt kapui minden szombaton és vasárnap várják a lelkes kincsvadászokat, akik érkezhetnek autóval és busszal egyaránt. Ha épp valami különleges kiegészítőt kerestek otthonra, van valami a múltból, ami a szívetek vágya, érdemes egy délelőttöt szánni az alapos kutakodásra.

Facebook-oldal >>

Jobbnál jobb ingyenes programok várnak benneteket júliusban is Budapesten: