Három napon át ingyenes gyerekprogramokkal pezsdül fel a Hajógyári-sziget

A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták és mesteremberek lepik el a Hajógyári-szigetet.

Fotó: Generali Gyerek Sziget

Újdonságok, régi kedvencek, móka, kacagás három napon át Óbudán, június 21. és 23. között, amikor is reggel 10-től este 6-ig ingyenes programokkal várják a családokat.

Koncertektől lesz hangos a sziget

A népszerű Generali Nagyszínpadon már péntek délelőtt kezdődnek a koncertek a Kiflihajó produkciójával, délután pedig fellép az örök kedvenc, Halász Judit. A három nap alatt láthatjátok majd az Apacuka együttest, a Kiskalászt és zenél Farkasházi Réka és a Tintanyúl is.

Igazi zenei csemegének ígérkezik a Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő gyerekelőadás, ahol még maga Grecsó Krisztián is táncra perdül majd a gyerekekkel.

Fotó: Gyerek Sziget Facebook

Programok a család minden tagjának

A mozgás szeretetének átadása mindig fontos szerepet kap a programok összeállításában, így több újdonsággal, többek közt a Gymnathlon programmal is bővült a sportos programok sora. A legifjabbakat Babajátszóházzal várják, ahol a szakemberek mozgásfejlesztéssel, tanácsadással is a szülők rendelkezésére állnak.

Az anyukákat a Maminbaba hordozós fitness program várja, ahol az órák alatt a babák a hordozóba kötve anyukájukon, vagy pocakban ringatóznak.

blank
Fotó: gyereksziget.hu

Az energikus lurkókat mindhárom napon várja az Óriás Ugrálóvár és a Generali Akadálypálya, ahol ifjú ninjaként próbálhatják ki magukat a 15 elemes akadálypályán. Sőt, a gyerekek levezethetik energiájukat egy kalandos számháborúval is, a Gyerek Szigeten évek óta jelenlévő Cserkésztáborban.

Gyerekparadicsom három napon át

Izgalmas időutazásra invitál a Kukutyin, ahol régi mesterségek elevenednek majd meg, az Állatsimogatóban a vidék állataival találkozhattok, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat.

A Generali Nagy Családi Kalandjáték során a gyerekek találkozhatnak ügyességi, logikai és kreatív feladatokkal is, a játék végén pedig a The Human Safety Net Adománybüfében lesz lehetőség egy jó ügyért palacsintát, limonádét és hot dogot fogyasztani.

blank
Fotó: gyereksziget.hu

A Gyerek Paradicsomban a világ a környezetvédelem, fenntarthatóság körül forog majd, de izgalmas Gasztrokalandok is várnak rátok, ahol például a saját receptfüzeteteket is elkészíthetitek.

A Karamella cirkuszvilágában bohóctréfák, bűvészmutatványok, zsonglőrtrükkök mulattatják a nagyérdeműt, de Rolando Bűvészmester és Társa is a legtitkosabb trükkökkel készülnek. A Kezes-lábas Játszóházban roncsbringákból született játékokkal, biciklivel hajtott eszközökkel tehetitek próbára magatokat.

További részleteket a programokról a Gyerek Sziget weboldalán találtok, ezen a linken.

Ha még több tartalmas családi programot kerestek: