6 szenzációs étterem Budapesten, ahol zeneszó és programok kísérik a gasztronómiai élményeket

Számtalan finomabbnál finomabb falatra lelhetünk Budapest éttermeiben, viszont dallamokkal és különböző programok tárházával nem mindenhol fűszerezhetjük meg a gasztronómiai élvezeteket. Mutatjuk azokat az éttermeket, ahol a mennyei fogások mellé ezek is járnak!

Budapest Makery

A Budapest Makery-be belépve, az első percekben minden a megszokott menetrend szerint zajlik. Kezünkbe adnak egy étlapot, amelyről a fenségesnek tűnő ételek közül csak igen nagy kétségek árán tudunk választani. Majd, ha megszületett a döntés, minden a feje tetejére áll. A kész ételek helyett ugyanis egy vágódeszkán, kis tálkákba, előre kimérve érkeznek meg hozzánk a kiválasztott fogások alapanyagai. S ennél a pontnál már tudhatjuk, hogy az ízélményeken túl egy teljes gasztronómiai utazásban lesz részünk Budapest első DIY éttermében. Az ételek elkészítése során a főzés minden egyes lépésén videók vezetnek végig minket. Végül pedig olyan nem mindennapi ételek ízeit élvezhetjük, mint például a mézes szezámos lazacnyárs vagy a sertésszűz vodka-paradicsomos tagliatellével.

1072 Budapest, Dob u. 38. | Weboldal | Facebook

Fotó: Budapest Makery

Mezzo Music Restaurant

A Mezzo Musicban a könnyű jazz-zene lélekmelengető dallamai festik varázslatossá az estéket, a hangok ölelésében pedig mennyei falatok kerülnek a villafogak alá. A hangjegyek neves zenekarok és szólózenészek hangszerein szólalnak meg, míg az ételek nemcsak a nagymama konyhájának ízeit idézik meg, hanem az európai gasztronómia mennyei aromáit is elénk tárják. Az étel és a zene tökéletes harmóniáját egy swing stílusú, meleg színekkel bélelt belső teremben, vagy egy francia stílusú télikertben élvezhetjük.

1122 Budapest, Maros utca 28. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Mezzo Music Restaurant

KIOSK

Az egykori piarista épület egy igazán sokoldalú tér, ahol egyszerre vehetnek le a lábunkról az itteni kulináris élmények, valamint a felejthetetlen programok. Az étlapon a magyaros étkek dominálnak, míg a programpalettán a sokszínűség a meghatározó. Ugyanis minden szombaton reggel 9-től délig a családoké a KIOSK, ahol a gyerekekre vigyáznak, élménygazdag gyermekprogramokkal foglalják le őket, miközben a család apraja-nagyja csodás fogásokkal töltheti fel energiaraktárait a napra.

Egy igen éles váltással, a True Colors eseménysorozat késő este várja a szórakozni vágyó éjjeli baglyokat, akik a modern revüshow ámulatba ejtő világában merülhetnek el. De a romantikáról sem feledkeztek meg, minden kedd este 8–10 óráig gyertyafény és élő zongorajáték kíséretében fogyaszthatjuk el a vacsoránkat az étteremben.

 1056 Budapest, Március 15. tér 4. | Weboldal | Facebook
 
blank
Fotó: KIOSK Budapest

Púder Bárszínház

A gazdag ízkavalkád és a színes kulturális programok fonódnak össze a Púder Bárszínházban, amely egy nyitott kulturális térként a zenének, képzőművészetnek, mozgásművészetnek és az irodalomnak is otthont ad a mennyei fogásai mellett. Az étlap széles választéka között mindenki megtalálhatja a fogára valót, míg a programok a kvízek szerelmeseinek fognak kedvezni. Hiszen a filmes kvízestek uralják leginkább a Púder Bárszínház egyedi hangulatú enteriőrjét, de volt már itt stand-up fellépés, valamint akusztikus koncert is.

1092 Budapest, Ráday u. 8. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Púder Bárszínház (Facebook)

Szaletly

A Városligettől egy karnyújtásnyira, ékszerdobozként rejtőzik a Szaletly, ahol kellemes környezetben élvezhetjük ki a magyar konyha remekeit. Az ételek egytől egyig friss és minőségi alapanyagokból készülnek, a hagyományokat tisztelve, ámbár modern felfogásban. Ha pedig vacillálunk a lehetséges étkek között, akkor degusztációs menüt is kérhetünk az étteremben, és 5 fogáson keresztül kényeztethetjük magunkat a Szaletly mesés ízeivel. A mennyei kulináris utazást olykor-olykor élő zene kíséri, hogy teljes legyen az élmény.

1146 Budapest, Stefánia út 93. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Szaletly (Facebook)

Havana Salsa Bar & Étterem

Kubai ízek és igazi latin életérzés vár ránk a Havana Salsa bárban, ahol élő zene és a showtáncosok előadása dobja fel az estét, sőt, ha kedvünk tartja, mi is táncra perdülhetünk. A dél-amerikai kulináris utazásunkat grillezett egész vörösrákkal, fajitasszal, és megannyi autentikus étellel színesíthetjük, illetve a josper grillből érkező húscsodákat sem kell itt hiányolnunk. A Havanában nemcsak belekóstolhatunk, hanem bepillantást is nyerhetünk egy távoli kultúra világába.

1074 Budapest, Dob u. 57. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Havana Salsa Bar & Restaurant (Facebook)

A nyár folyamán fedezzétek fel a főváros kerthelyiségeit: