5 panorámás gasztrohely Budapesten, ahol lenyűgöző kilátás vár ránk

Legnagyobb szerencsénkre Budapest panorámája utánozhatatlan és megismételhetetlen, ráadásul minden napszakban más-más arcát mutatja. Ha szeretnétek minél különlegesebb helyszínekről gyönyörködni benne, akkor az alábbi gasztrohelyeket ajánljuk!

White Raven Skybar & Lounge

A Hilton Budapest gyöngyszeme, a White Raven Skybar & Lounge páratlan panorámával és exkluzív gasztronómiai élményekkel várja a világ minden tájáról érkező vendégeket. A rooftop bar a Várnegyed szívében helyezkedik el, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Duna és Budapest látképére. A White Raven Skybar kínálata nem csupán a kibővített italválasztékot és a signature koktélokat foglalja magába, hanem az egyedülálló gasztronómiai élvezeteket is. A bár kiváló mesterei gondoskodnak arról, hogy az ide látogatók minden érzékszervükkel átélhessék az ízek és illatok varázslatos világát. A White Raven Skybar az idei szezonban is exkluzív gasztronómiai eseményekkel várja vendégeit, ezért érdemes figyelemmel kísérni a közösségimédia-felületeiket!

1014 Budapest, Hess András tér 1-3. | Weboldal | Facebook

Fotó: White Raven Skybar & Lounge

Liz & Chain Rooftop Bar

A Lánchídtól és az Erzsébet hídtól egyenlő távolságra található, 9. emeleti terasz Budapesten egyedülálló panorámával várja vendégeit. Itt nem csak a 270 fokos panoráma páratlan: a modern, kontrasztos színekkel, geometrikus formákkal játszó, fedett enteriőr egy kortárs művészeti galéria hangulatát idézi. Az italkoncepció sem a megszokott: az artizán koktélokat merész, izgalmas ízvilág jellemzi, a fenntarthatóság iránti elköteleződést szem előtt tartva. Az organikus alapanyagok felhasználásától az ételhulladékot minimalizáló innovatív technikákig, minden egyes kreációval a fenntartható jövőre koccinthatunk, akár a hét minden napján. Sőt, az egész heti hajtás után a csütörtöki, pénteki és szombati napokon live DJ set gondoskodik az emelkedett hangulatról. Legyen szó baráti összejövetelekről, különleges alkalmak megünnepléséről, de akár céges eseményekről, a nemrégiben felújított Liz & Chain Rooftop Bar felejthetetlen tetőteraszélményt ígér mindenki számára.

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4. | Weboldal | Facebook

Fotó: Liz & Chain Rooftop Bar

360 Bar

A tavaszi-nyári időszakban a 360 Bar ismét átalakul, így ilyenkor híres-neves iglujaik pihenni mennek, hogy teret adjanak a szabadtéri szórakozásnak. A kilátás nem kevésbé lesz magával ragadó, mint a korábbi években, az i-re pedig a nagyszerű italválaszték teszi majd fel a pontot. Na meg a különféle szabadtéri programok, hiszen számtalan izgalmat tartogatnak számotokra. Május 17-én hivatalosan is kezdetét veszi a tetőteraszszezon, amit egy háromnapos, ingyenes nyitóhétvégével koronáznak meg. További infók IDE kattintva!

1061 Budapest, Andrássy út 39. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: 360 Bar Budapest

Pasha Café

Utazzatok vissza az időben a Pasha Café különleges miliőjében, a Várnegyed festői Törökkertjében. A török korból származó, rekonstruált ágyútoronyban található meghitt hangulatú, magával ragadó kávézó ügyesen ötvözi a történelmet a kortárs hangulattal. Kóstoljátok meg a pompás kávé, tea és ízletes sütemények széles választékát, miközben gyönyörködtök a teraszon üldögélve elétek táruló csodálatos budapesti panorámában. A Pasha Café tökéletes helyszíne a meghitt pihenőknek, főleg azután, hogy bebarangoltátok a kávézó szomszédságában felbukkanó történelmi csodákat, mint például a Királyi Palota, a Mátyás-templom és a Halászbástya.

1013 Budapest, Lovarda utca 1. | FacebookWeboldal

blank
Fotó: Pasha Café Facebook

Panorámia Café & Bar

A Tóth Árpád sétányon tett séta és a Budai Várnegyedben eltöltött kellemes nap után keresve sem találni alkalmasabb helyet a megpihenésre és a feltöltődésre, mint a Panorámia. A Panorámia, melyet sokan a Halászbástya Étterem kistestvérének is neveznek, fiatalos és lendületes helyszín, ahol nemcsak kifogástalan és szezonra hangolt fogások, séta után jóleső frissítők várják a megpihenésre vágyókat, de egyben itt található a fővárosra nyíló legszebb kilátás is. Az ember egy hűsítő limonádé és egy remek koktél mellé nem is kívánhatna többet, mint kedvére gyönyörködni a mesés kilátásban.

1011 Budapest, Hunyadi János út 31. | Facebook

blank
Fotó: Panorámia Café & Bar

Budapest leghangulatosabb teraszos helyei: