5 izgalmas program és helyszín országszerte a repülés szerelmeseinek

A semmihez sem fogható repülés élményét és annak történetét izgalmas kiállítások mutatják be országszerte. Ha ti magatok is a repülés szerelmesei vagytok, ezekre a helyekre érdemes ellátogatnotok!

Aeropark Budapest

Közép-Európa vezető repülőmúzeuma, az Aeropark a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában enged bepillantást a repülés kulisszái mögé. A múzeumban ugyanis egy olyan perspektívából ismerhetitek meg a repülőtér és egyben a repülés történetét, ahogy eddig utasként például még nem volt lehetőségetek. A reptérlátogatás persze nemcsak nappal lehet izgalmas, várják az érdeklődőket az éjszakai reptérbejárásokra is, ahol interaktív módon leshetitek el a repülőgép-vezetés minden csínyját-bínyját.

1185 Budapest, Nemzetközi Repülőtér | Weboldal | Facebook

Fotó: Aeropark Facebook-oldala

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

Kelet-Közép-Európa egy újabb egyedülálló repüléstörténeti gyöngyszeme a szolnoki RepTár. Ebben a különleges és nem kevésbé izgalmas múzeumban a lehetőségek számtalanja rejlik, hogy a repülés szerelmesei felfedezzék, sőt interaktív módon meg is tapasztalják a repülés örömét. A Reptár több puszta emlékparknál, kiállítóhelynél, ahol kicsik és nagyok muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek és a hazai repüléstörténet egyéb relikviái között tölthetnek el egy kis időt, szimulátorok, pilótapont és akadálypálya társaságában.

5000 Szolnok, Indóház u. 4-6. | Weboldal | Facebook

Fotó: reptar.hu

Repülésrégészeti kiállítás, Zsámbék

Zsámbék különleges repülésrégészeti kiállítása nemcsak különleges helyszínen, de különleges történetekkel és sok-sok évnyi munkával átszőve repíti vissza a látogatókat az időben. A ,,Hősök a levegőben és a földben” címet viselő állandó kiállításnak egy hidegháborús műemlék, az egykori rakétabázis szolgál otthonául. A kiállításon a Magyar Roncskutató Egyesület látványos kutatási anyagaiból kaphatunk ízelítőt, sőt mi több, részletesebben megismerhetjük a II. világháborúban harcolt repülésszemélyzet történetét.

2072 Zsámbék, Légvédelmi rakétabázis | Facebook

blank
Fotó: Hősök levegőben és földben – Repülésrégészet Facebook-oldala

Űrhajózástörténeti kiállítás

Farkas Bertalan szülőfalujában, Gyulaházán is találhatnak magunknak izgalmas programot a repülés iránt elhivatottak. Az Űrhajózástörténeti kiállításnak otthont adó épületet – mely történetesen Farkas Bertalan szülőháza -, nem nehéz megtalálni, hiszen udvarát egy látványos Mig-21 vadászgép „díszíti”. A szülőházból lett könyvtárhoz kapcsolódó kiállítás tisztelgés egyúttal az első magyar űrhajós élete, a repüléstörténet és ezzel együtt az űrrepülés előtt is.

4545 Gyulaháza, Petőfi utca 64. | Weboldal

blank
Fotó: gyulahaza.hu

BallonFly

Legalább egyszer mindenki látta már a lombok közül előbukkanni az egyre csak távolodó, majd újra a földre ereszkedő fehér-piros csíkos hőlégballont a Városliget fölé emelkedni. A BallonFly hőlégballonja nem egy esetben okozott már örömöt a repülés szerelmeseinek, akiknek ezáltal lehetősége volt megcsodálni a főváros teljes panorámáját madártávlatból. Ha pedig jól sikerült megválasztani a napot, sőt még a napszakot is, úgy egy felejthetetlen naplemente is vár rátok.

1148 Budapest, Városliget, Mimóza domb | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: BallonFly Facebook-oldala

Kaposvár idén különleges és egyben látványos programnak lesz az otthona: