Újdonságok a Balatonnál: 6 hely, amit érdemes felfedezni idén tavasszal

Ha nem várnátok nyárig, vagy elkerülnétek a nagy nyüzsgést, úgy tavaszi hétvégék alkalmával érdemes felkerekedni és felfedezni a Balaton környékének újdonságait.

Kabóca Bábszínház

2023 végén új játszóhelyet kapott a veszprémi Kabóca Bábszínház, mely mostantól játszóházzal, játszótérrel, parkkal és kávézóval gazdagodva biztosít teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A bábszínház – ahova mostantól a színvonalas előadásokon túl is különösen érdemes lesz ellátogatni – március 22. és 24. között minifesztivál keretében mutatja be egész napos programjait, törekvéseit és persze a nagyközönségnek szóló újdonságait.

8200 Veszprém, Deák Ferenc u. 13. | Weboldal | Facebook

Fotó: Kabóca Bábszínház Facebook-oldala

Az Igazi Bisztró

2023 augusztusában egy igazi kis ékszerdoboz nyitotta meg kapuit Káptalantótiban. Az Igazi Bisztró ajtaján belépve akárhová is nézünk, természetes szépségre és valódi kincsekre lelhetünk. A megismételhetetlen hangulat természetesen finom falatokkal jár kéz a kézben: az Igaziban hibátlan specialty kávéval, szemünk előtt készülő brunchfogásokkal, ropogós kovászos kenyerekkel és csokiban fürdőző babkaszeletekkel várják a vendégeket. Az Igazit a tavaszi szezonban a hétvégék alkalmával, péntektől vasárnapig tudjátok útba ejteni egy felejthetetlen kóstolóra.

8283 Káptalantóti, Petőfi Sándor utca 37. | Facebook

Fotó: Az Igazi Bisztró Facebook-oldala

Pura Vida Lakásétterem

Azoknak, akiknek ismerősen cseng a Pura Vida név, jó hírrel szolgálhatunk, hiszen februárban megnyitotta kapuit a Pura Vida Lakásétterem. Ezzel együtt új időszámítás kezdődött Zalahalápon, ahol a tapolcai és keszthelyi Pura Vida után ezen a szerethető kis településen lelt otthonra a gasztroszentély. A Dolce Vita Villa, mely otthont ad a lakásétteremnek, egyben kiváló lehetőséget biztosít arra az esetre, ha Árkosi Erika séf mennyei fogásai után megpihennétek és élveznétek még a hely vendégszeretetét.

8308 Zalahaláp, hrsz. 027/17 | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Pura Vida Lakásétterem Facebook-oldala

Grøenk Deli Balatonfüred

Nem túlzás azt mondani, hogy a tél leple alatt nemcsak egy végtelenül laza deli és bisztró, de egyben az ország egyik legjobb burgere is Balatonfüredre költözött. A vízpart közelsége nem véletlen, hiszen az első Grøenk még Velencén nyitott meg és vette le lábáról a közelről és távolról érkezőket. Amit Velencén megszokhattunk, az természetesen Balatonfüreden is változatlan: a már említett hamburger mellett faszenes grillben készült ételek, a deli klasszikus fogásai, remek borok, világbajnok sajtok és persze ízlelőbimbókat gyönyörködtető delikínálat vár rátok.

8230 Balatonfüred, Jókai Mór u. 24. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Grøenk Deli Balatonfüred Facebook-oldala

Derce Tejivó

A Derce Pékbisztró Veszprém sétálóutcájának legelején nyitotta meg legújabb egységét, a Derce Tejivót. A régi dohánybolt helyén nyílt tejivó kínálatából természetesen nem hiányozhat a kiváló kávé és a pékbisztróban már megismert varázslatos péksütemények sem. A pékbisztró mellett mostantól a Kossuth Lajos utca 1-es szám alá is beugorhattok kedvenc kovászos kenyeretekért, édes és sós falatokért, melyek megkoronázzák szinte bármelyik reggelt.

8200 Veszprém, Kossuth Lajos u. 1. | Facebook

blank
Fotó: Derce Pékbisztró Facebook-oldala

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

A siófoki Egy Csipet Nádas kistestvére nem árul zsákbamacskát: minőségi alapanyagokból, frissen készített nápolyi pizzákkal és brunch-csal várják vendégeiket a Balatontól egy karnyújtásnyira. A magyar tenger új nápolyipizza-birodalmában a pizzatészta kovásszal készül, sőt mi több, 3 napon át érlelik a felejthetetlen gasztroélmény elérése érdekében. Az Egy Csipet Nádasban megszokott laza, közvetlen hangulatból legújabb egységükben sincs hiány, amihez az eredeti olasz recept alapján készülő pehelykönnyű pizzák mellett napindító brunchélmény is vár.

8600 Siófok, Vécsey Károly u. 23. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Egy csipet Nápoly pizza és brunch Facebook-oldala

Ha van időtök, fedezzétek fel az újjászületett Festetics-kastélyt Keszthelyen: