Újra látogatható a Balaton északi partjának ikonikus vára

A három éven át tartó felújítási munkálatokat követően újra megnyitott a nagyvázsonyi Kinizsi-vár. Veszprém vármegye ikonikus műemléke ismét várja tehát a belföldi és nemzetközi látogatóközönséget.

Fotó: NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.

A Nemzeti Kastély és Nemzeti Várprogram keretein belül országosan összesen 17 kastély és 12 vár újul meg az elkövetkezendő időszakban. Veszprém vármegye ikonikus műemlék épülete, a Kinizsi-vár többek között a helyi önkormányzatnak és a Kinizsi-körnek köszönhetően kerülhetett a Nemzeti Várprogramba.

A hétvégén átadott vár az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz kapcsolódóan, megújult kiállítási tartalommal kiegészülve, új turisztikai célpontként jelenik meg a Balaton északi partján.

Fotó: NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.

A vár örökség- és műemlékvédelmi szempontokat szem előtt tartva újult meg, valamint interaktív kiállítással és korszerű rendezvényteremmel is bővült. Ezek mellett áprilistól múzeumi shop és kávézó is várja majd a látogatókat.

A Kinizsi-vár egész évben színvonalas, élményalapú kikapcsolódást biztosít a több mint 2300 négyzetméternyi felújított területen, ezzel is csökkentve a Balaton turisztikai régiójára jellemző szezonalitást.

További információkat ide kattintva találtok.

Mutatjuk, hogy miért érdemes még bejárni a Balaton északi partját: