7 remek pizzéria Budapesten, ahol átérezheted a dolce vitát

Az olaszok világhírű ételét ezerféleképpen készítik Budapesten, mi pedig bátorkodtunk kiválogatni a szerintünk legfinomabb pizzát kínáló helyeket. Íme néhány pizzéria a fővárosban, mely tárt ajtókkal és forró kemencékkel vár.

Salve

Nincs is jobb, mint egy hosszú nap után befészkelni magunkat a Ferencváros szívében található Salve-ba. Ide elég már pusztán a névre gondolva becsábulni és egy Salve-módra készített almafröccsel és pizzakenyérrel csillapítani a farkaséhséget. Az egytől-egyig mennyei, könnyed pizzatésztákat 13 változatban kérhetitek, hamisítatlan, nélkülözhetetlen és gourmet feltétekkel egyaránt.

1096 Budapest, Thaly Kámán utca 50. | Facebook

Fotó: Salve Facebook-oldala

Localino

Anyakovásszal készült pizzatésztát minden földi jóval dicsőíti meg a MOM Park Csörsz utcai feléről nyíló Localino. Kínálatukban minden megtalálható, amire egy olasz ízekre éhes csak vágyhat. Ha az antipastikat és leveseket végigkóstoltátok, mennyei pizzáikat – melyeket többek között burratával, pisztáciakrémmel és olasz kolbásszal is kérhetitek -, ki ne hagyjátok!

1123 Budapest, Alkotás u. 53. | Weboldal | Facebook

Fotó: Localino Facebook-oldala

Pizzica

Ha valami, akkor egy dél-olasz testvérpár irányítása alatt működő pizzéria nem okozhat csalódást, ha pizzáról van szó. A népszerű nápolyi pizzákkal ellentétben itt négyzetalakúra szeletelt, ropogós tésztájú római pizzát kérhettek, akár vegán változatban is. És ha ez még nem lenne elég, miközben épp a pizzátokat falatozzátok, megtekinthetitek közben a galérián berendezett aktuális kiállítást is.

1065 Budapest, Nagymező utca 21. | Facebook

blank
Fotó: Pizzica Facebook-oldala

Forni di Napoli

A Szent István körúton járva vétek nem betérni a Forni di Napoli olasz kemencével, pizza VB-n brillírozó pizzaséfekkel, kiváló, eredetvédett olasz alapanyagokkal és mennyei pizzaillattal kecsegtető pizzázójába. A gazdagon megpakolt tészták egytől-egyig tányéron tálalt Nápolyt, falatba zárt mediterrán ízélményt és étel helyett hamisítatlan életérzést ígérnek.

1055 Budapest, Szent István körút 9. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Forni di Napoli Facebook-oldala

Trattoria Prato

Autentikus olasz ízekkel és szívélyes olasz vendéglátással csalogat Hűvösvölgy szívébe bennünket a Fabrizio Caldarazzo nevével fémjelzett Trattoria Prato. A családias hangulatban nem szűkölködő étteremben a minőségi alapanyagokból készült testet-lelket tápláló pizzákból, ha egyet ajánlhatunk, a ház specialitását, a Pratót ki ne hagyjátok!

1029 Budapest, Nagyrét utca 22. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Trattoria Prato Facebook-oldala

Due Fratelli Pizzéria

Egy talpalatnyi Toszkána verseng a pizzarajongók kegyeiért a Margit-körútról nyíló Erőd utcában, a Due Fratelli pizzériájában. Apró teraszával és bájos belső terével az olasz trattoriák hangulatát idéző éttermet kézműves pizzák illata lengi körbe. A gluténmentesen kérhető pizzatésztákról nem hiányoznak az olyan feltétek, mint a pancetta, házi pesto és a Pizza Vesuvio-t megdicsőítő paraj és tojás.

1027 Budapest, Erőd utca 9. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Due Fratelli Pizzéria Facebook-oldala

Periferico Étterem

Minden kétséget kizáróan a környék legfinomabb, sallangmentes nápolyi pizzáját kínálja a csepeli Periferico Étterem. Nagy hiba lenne, ha nem térnénk be ide egy-egy kövön sütött, kerek örömért, melyet 15-féle változatban készítenek vendégeiknek. A belváros népszerű helyeivel minőségben és árban is versenyképes Perifericóból alapvetően rendelni lehet, hétvégente van lehetőségünk helyben fogyasztani a mediterrán ételeket.

1212 Budapest, József Attila utca 50. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Periferico Étterem Facebook-oldala

Ha a pizzák után átadnátok magatokat a hamisítatlan, olasz életérzésnek: