Hangulatos japánkert bújik meg a Balaton egyik közkedvelt üdülőparadicsomában

Siófok legnagyobb és legpatinásabb parkja a 2006-ban átadott 4,6 hektáros, eredeti tervek alapján felújított Jókai park, ami több érdekességet is tartogat a látogatók számára.

Fotó: Györkő Zsombor

A Jókai park hatalmas fái, virágai és tavirózsái különleges hangulatot árasztanak a város egyik leginkább frekventált helyén, a siófoki hajóállomás közelében. Elhelyezkedése miatt jól megközelíthető azoknak is, akik a Balaton más városaiból érkeznek, akár hajóval.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

A helytörténészek szerint a park helyén annak idején egy lóverseny-pálya volt, mára azonban a családosok és fiatalok egyik kedvenc találkozóhelyévé vált a Jókai park.

A területen egy 600 négyzetméteres tó is fellelhető, sőt, a különlegességek kedvelői egy meseszép japánkertre is rábukkanhatnak, amely a romantikus angolkertbe egy csipetnyi távol-keleti hangulatot varázsol, gazdag vízparti növényzetével és kis hídjával.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Ezen kívül a zöld övezetben találhatunk rá a Jókai Villára is, amely az 1897-es esztendő óta áll a területen. Az épület arról híres, hogy Jókai Mór az 1903-as esztendőben ebben a házban töltötte életének utolsó nyarát.

A villához tartozó angolkertnek rendkívül romantikus hangulata van, ezért a szerelmespárok kéz a kézben andalogva szokták bejárni a mesébe illő szépséggel rendelkező területet.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

A Jókai Villában jelenleg egy szálloda és egy étterem is üzemel, ahová a sétában megfáradt látogatók kedvük szerint akár be is térhetnek. A sétány egyik különlegességének számít Varga Imre szobra, amelyet Krúdyról mintázott és amely mellé rengetegen ülnek le egy közös kép erejéig.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Siófok ezen részére egész évben érdemes visszatérni, hiszen minden évszakban más és más arcát mutatja a gyönyörű park. A gyerekek részére egy játszótér is rendelkezésre áll, de rengeteg padot helyeztek ki annak érdekében, hogyha kedvünk támad napestig a csodálatos növényekben gyönyörködni.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Sőt, itt található a Siófoki Szabadtéri Színpad is, ahol nyaranta kültéri koncerteket, előadásokat tartanak a nagyközönség számára.

Jókai park
8600 Siófok, Jókai park
siofok.hu

További látnivalók a Balaton déli partján: