6 aquapark Budapesten és környékén, ahol felfrissülhetünk a kánikulában

Az aktív pihenés kedvelőinek tökéletes időtöltés lehet nyáron felfedezni néhány csúszdaparkot Budapesten és környékén, hiszen összeköthetik a szórakozást a fürdőzés élményével, így pedig még a nyári hőség is elviselhetőbbé válik.

AquaLand, Ráckeve

A fákkal és gazdag növényzettel övezett ráckevei AquaLand az egész család számára tartogat meglepetéseket. Gondolunk itt a csúszdaparkra, a gyógy- és termálvizes medencékre, valamint a számtalan további szolgáltatásra és programra, melyek között bármely korosztály tagjai könnyedén találhatnak számukra megfelelőt. Az élményfürdő területén ráadásként még kemping is található, így akár több napon át is élvezhetjük a vízi park adta lehetőségeket.

2300 Ráckeve, Strand utca 4.

Fotó: aqua-land.hu

Aqua Centrum Csúszdapark, Cegléd

2005-ben nyitotta meg kapuit a ceglédi Aqua Centrum Csúszdapark, ahol 18 óriás csúszdával várják a vendégeket. Az élményfürdő kialakítása a középkori várak hangulatát idézi meg, a gyerekek számára izgalmas, mesés és játékos elemekkel. A csúszdák között azért vannak olyanok is, amelyekhez nem árt egy kis bátorság, ilyen például a kamikaze, a hagyma vagy a hazánkban egyedülálló ingacsúszda. Akármelyikre is essen a választásotok, az adrenalinlöket garantált.

2700 Cegléd, Fürdő út 27-29.

Fotó: cegledfurdo.hu

Mogyoródi Aquaréna

Budapesttől mindössze 15 percnyi autóútra található Magyarország legnagyobb szórakoztató aquaparkja, a Mogyoródi Aquaréna. A 11 és fél hektáros területen 28 féle csúszda közül válogathatunk, melyek mindegyikét úgy építették meg, hogy belesimuljanak a domboldal lankáiba. A csúszdapályák összesen 1,5 kilométeren keresztül vezetnek, ami hazánkban egyedülállónak számít. Az élményfürdőben emellett számtalan hűsítő medence, jakuzzi, napágy és napernyő áll rendelkezésetekre a pihenéshez.

2146 Mogyoród, Vízipark utca 1.

blank
Fotó: aquarena.hu

Aquaworld Resort Budapest

Az év minden napján várják a kikapcsolódni vágyókat az összesen 17, bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedencével kialakított Aquaworld Resortban. Európa egyik legnagyobb fedett víziparkját trópusi hangulatban, egy Angkor-romtemplommal a közepén alakították ki, és 11 féle különleges csúszdával garantálnak egész napos szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ehhez társul májustól októberig egy 1,5 hektáros parkosított strand, ahol nyaranta könnyedén napfürdőzhetünk.

1044 Budapest, Íves út 16.

blank
Fotó: Aquaworld Budapest Facebook

Rukkel-tó Waterpark, Dunavarsány

A sokak számára már jól ismert, Budapesttől délre található bányatónál sem maradunk ki a vízi mókázásból. A Rukkel-tó partján ugyanis nemrégiben megnyitottak egy vízicsúszda-vidámparkot is, ahol kétszemélyes matracokkal csúszkálhatunk naphosszat, izgalmas pályákon. Amennyiben elfáradnátok a sok órás aktív időtöltésben, a tó csendes környezetében eltölthetitek a nap további részét, élvezve a kikapcsolódást a napsütést és a tó hűsítő vizének társaságában.

2335 Taksony, Strand utca 1.

blank
Fotó: waterpark.hu

Aquasziget, Esztergom

2005-ben, Esztergom szívében készült el hazánk legmodernebb fürdőkomplexuma, az Aquasziget Termál-, Élmény- és Gyógyfürdő. A 11 medencével kialakított fürdő három részre osztható; élményfürdő, wellnessvilág és gyógyászati részleg várja az érdeklődőket. A beltéri és kültéri csúszdák mellett még gyermekjátszótér, strandröplabdapálya és grillterasz is működik az fürdő területén, az egésznapos családi kikapcsolódást pedig a nem messze található Bazilika és az esztergomi vár látványa teszi teljessé.

2500 Esztergom, Táncsics Mihály utca 5.

blank
Fotó: aquasziget.hu

Amennyiben inkább a vízparton pihenést kedvelitek, mutatunk néhány szuper strandfürdőt: