Somogy lankái rejtette varázslatos ökofesztiválra bukkanhatunk idén júliusban

Július 22. és 24. között ismét a somogyvámosi Krisna-völgybe invitálnak mindenkit a háromnapos Krisna-völgyi búcsú elnevezésű családi fesztiválra.

A háromnapos fesztiválon a kertgazdálkodástól és fenntarthatóságtól kezdve a mindennapi életmódon, a meditáció és mantrázás rejtelmein át, a gasztronómiáig, az egészség, a szépség és a lélek bölcsességének örök titkaiba engednek betekintést.

A 285 hektáros terület 50 helyszínén mintegy 300 hívő iránymutatásával lehet így bepillantást nyerni az indiai védikus hagyományok világába, kulturális kincseibe, na és persze a magyar vidéki élet és népi hagyományok körébe.

A három nap során lesznek színpadi programok, zene, tánc, jógabemutatók és előadások, szabadtéri filozófiai beszélgetések a természetben, kertészeti körséták, valamint a biointenzív gazdálkodás és a biokert alapjai kerülnek fókuszba.

A Tehénvédelmi Központban bocisimogató vár, míg a völgy lakóházai között ökrös szekerezés, valamint kellemes séták a friss levegőn, a lankás és harapnivalóan zöld ökofarmon.

blank

Gasztronómiai szempontból is gondolnak a fenntarthatóságra, hiszen vegetáriánus és vegán finomságok, valamint szabad tűzön készült ételek várják a vendégeket több helyszínen. Emellett gyermekprogramok és foglalkozások, indiai meditációs zene, tánc, bazár és növényvásár is várható.

Az aktív programok után ellátogathatunk a szentélybe, ahol isteni áldást kaphatunk, hogy mindig szerencse és boldogság kísérje életüket. A hölgyeket hennafestés, szépségsziget, száribemutató és a viseletek kipróbálásának lehetősége várja, megismerkedhetnek a tradicionális indiai ékszerekkel is, valamint középpontba kerül India művészete, tánc- és énekstílusai, lesz zenés meditációs lehetőség és mridanga dobshow.

blank

Az urak kipróbálhatják magukat az íjászatban, megismerhetik az önfenntartás alapelveit és a védikus filozófia alapjait, beszerezhetik a legfontosabb könyveket, de mézek, szörpök, csatnik formájában is vihetnek haza egy kis vásárfiát.

Saját szemükkel is láthatják a Syama Handmade kézműves műhelyének termékeit, hűsölhetnek egy isteni finom vegán fagylalttal a kezükben, szombaton és vasárnap pedig egy valódi indiai védikus esküvő tűzceremóniáján is részt vehetnek.

blank

Péntek délután a Holi, színek fesztiválja lesz, melyen természetes, ruhából is kimosható festéket biztosítanak a vendégek számára. A búcsú vendége lesz Laár András, aki nemcsak magáról és spirituális útkereséséről mesél majd a színpadon, de zenélni is fog.

A Krisna-völgyi búcsú egy kiváló program az egész családnak, a pici gyerekektől egészen a nyugdíjasokig, hiszen itt mindenki talál magának érdekes, szívet-lelket melengető programokat és végre együtt tud kikapcsolódni az egész család.

További információ: bucsu.krisnavolgy.hu
8699 Somogyvámos, Fő u. 38