A magyar jazzélet krémje örömzenél augusztusban a Balaton-felvidék ölelte fesztiválon

Az idén jubiláló pikniken, a Balaton felvidék ölelésében, három napon át Paloznakon örömzenél nekünk a magyar jazzélet színe-java.

A 2017-ben Fábián Julinak emléket állító színpadon minden évben a hazai jazz jeles művészei lépnek fel, hogy a nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviseltesse magát.

A 10. Paloznaki Jazzpikniken – többek között – olyan művészekkel találkozhatunk, mint a Random Trip, a Peet Project, a Szilárd Piano Projekt, az Aron Andras & the Black Circle Orchestra, a Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo, vagy Solére.

Peet Project

Áron András Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas előadó, dalszerző nagyzenekari projektje, a hosszú idő után. 2020 nyarán életre hívott Aron Andras & The Black Circle Orchestra.

A tőle megszokott country és blues hangzású szólódalait, most bigband formációban, még színesebb hangzásvilággal adja elő, olyan neves zenészekkel karöltve, mint a Blahaluisiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara, és billentyűse Pénzes Máté, a The Qualitons zenekar ritmusszekciója, Hock Ernő és Boros Levente, továbbá a The Pontiac zenekar gitárosa, Kiss Péter.

blank
Aron Andras & The Black Circle Orchestra

Micheller Myrtill és Pintér Tibor ének-gitár duója, a Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo immár 16 éve működik töretlen sikerrel, eddig hat közös megjelent lemezzel.

Az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot és különleges zenei élményt nyújt nem véletlen tehát, hogy nemzetközi elismertségük mellett itthon is nagy népszerűségnek örvendenek.

blank
Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo

Szigeti Zsófi, vagyis Solére magyar dalszerző-énekes 2016-ban indította el első zenekarát Shaibo néven, amely az évek alatt saját szólóprojektévé alakult. Az elektronikus space-pop stílusban mozgó énekesnő saját érzelmeit, emlékeit örökíti meg dalaiban, amit izgalmas minimál hangszerelésben hallhat majd a fesztiválközönség.

blank

Az előző évek gyakorlatának megfelelően a Jazzpiknik szervezői az idei évben is kiemelt hangsúlyt helyeznek a tehetséggondozásra, számos ígéretes tehetséget léptetnek fel a színpadokon: a Hangfoglaló Program keretén belül két fiatal formációt, a Pandóra Projektet és az Abel Marton Nagy’s Cosmos Band-et mutatják be a közönségnek.

Ezen felül a Taittinger Pezsgőteraszon fog játszani a Fülesbagoly Tehetségkutató idei díjazottja, az Ineffable, de az Ocsovay Damján Trió is zenél majd a jubileumi fesztivál közönségének, akik a 2022-es Jazz Showcase „10. Paloznaki Jazzpiknik” különdíját nyerték el.

A részletes programot és további fellépőket ide kattintva találjátok.