Veszprém és a Bakony-Balaton régió kincsei egy helyen

Milyen legendák kapcsolódnak a balatoni tanúhegyekhez? Hol bukkanhatunk egyedi antikvitásra a Balaton-felvidéken járva? Milyen hagyományok nyomán készült el a 2023-as Európa Kulturális Fővárosának söre? Milyen történeteket hordoznak Veszprém belvárosi házainak falai, és mitől lesz annyira eredeti egy bakonyi fogás?

Gasztronómiai és kulturális kalandozásra hív a Hello Veszprém-Balaton magazin honlapja, ahol a legkülönbözőbb program-, túra- és helyszínajánlókkal, portrékkal, interjúkkal, műhelytitkokkal, a táj történeteivel, rejtett kincsekkel és kultúrtörténeti érdekességekkel örvendeztetnek meg bennünket.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezői csapata által összeállított online magazint böngészve a régiós érdekességek mellett számtalan kulisszatitkot tudhatunk meg többek között a programhoz csatlakozott településekről, saját és koprodukciós szervezésű eseményeikről és projektjeikről egyaránt.

Beleshetünk a Pajta Programban részt vevő helyszínek padlására, jobban megismerhetjük a Kulthálók közösségeinek működését, de bebarangolhatjuk a Balaton és a Bakony legszebb erdőit, romjait, kevésbé ismert vagy épp méltán híres pontjait. Olvashatunk Veszprém elfeledett városrészeinek helytörténetéről, megismerhetjük az EKF régió több mint 100 településének kiemelt programjait, kulturális érdekességeit, helyi alkotóit, közösségformáló szervezeteit, arcait és a VEB2023 EKF-hez kapcsolódó rendezvényeit.

blank

A sokszínű témákat felvonultató ajánlók és interjúk mellett a részletes programajánló rovatban koncertek, kiállítások, interaktív előadások, beszélgetések, fesztiválok, színházi és cirkuszi programok, gyermekfoglalkozások, kreatív workshopok és a Veszprém-Bakony-Balaton régióban zajló események részleteit érhetjük el néhány kattintással.

Ha szeretnél közelebb kerülni Veszprémhez és a Bakony-Balaton régióhoz, lépj be a kulisszák mögé és keresd fel a helloveb.hu weboldalát.