A legjobb fagyizók nyomában Budapesten: 6 kedvenc helyünk, ahol észbontó a kínálat

Nem sokan ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a fagyit, csak sejtjük, hogy léteznek. Ki merjük jelenteni, hogy a következő cukrászdák eszményi kínálatát látva még őket is kóstolásra fogja csábítani a hűsítő édesség.

Gelateria Pomo D’Oro

A minőségi és nem mellesleg finom fagyi előállításának titka elsősorban a kiváló összetevőkben rejlik, ám fontos a készítő szakértelme és persze a tökéletes recept is. Éppen ezért az Arany János utcai Gelateria Pomo D’Oro prémium olasz alapanyagokból készíti, és folyamatosan tökéletesíti fagylaltjait. Az újítás jegyében idén valami igazán különlegessel rukkoltak elő: a brioche e gelato nevű desszert édes briósba kanalazott fagylaltgombócokat takar, melyek töltelékét 18 különböző ízből lehet kiválasztani.

1051 Budapest, Arany János utca 12.

Gelateria Pomo D'oro
Kő fagyi? a Bartókon

Van egy fagyizó Mindszentkállán, aminek mondhatni rajongótábora van. Az arra járók mindig örömmel térnek be, mert tudják, hogy csakis kiváló ízű, mesterséges színezéktől és ízfokozótól mentes fagyi kapható ott. Ráadásul a kiszolgálás is elsőrangú. Szerencsére nem kell a Káli-medencébe utazni, hogy megtapasztaljátok ezt az élményt, mert a budapesti Bartók Béla úton megtaláljuk a hely „kistestvérét”. A lelkes csapat mennyei fagylaltkreációkkal töltötte meg a pultot; aki nem hiszi, járjon (azaz kóstoljon) utána!

1114 Budapest, Bartók Béla út 35.

KőFagyi

Cioccolatte

A tökéletes bikinialak érdekében bizonyos édességekről érdemes lemondani egy időre, ám a Cioccolatte fagylaltkreációi nem tartoznak ezek közé. Állítjuk ezt azért, mert az olasz kézműves fagyizó szemrevaló finomságai simogatják a lelket, arra pedig időnként mindannyiunknak szüksége van, szigorúan terápiás jelleggel. Viccet félretéve, az már a fotók alapján egyértelmű, hogy a Cioccolatte-team isteni fagylaltokat (például brontei pisztáciás-fehércsokis ízesítésűt) készít, és ellenállni lehet ugyan, de minek.

1137 Budapest, Pozsonyi út 7.
1117 Buda-part tér 3.

Cioccolatte

La Mimosa

A Radnóti utcában lelhető fel az ország első olyan cukrászdája, amely megszerezte a Fenntartható Vendéglátóhely címet. A környezettudatos La Mimosa minőségi, természetes és letisztult ízvilágú kézműves édességeket készít, nagy figyelmet fordítva arra, hogy az ételintoleranciával küzdők, valamint a speciális diétát követők is fogyaszthassanak náluk. A választékban megtalálható díjnyertes, frissen főzött fagyik tojás- és gluténmentesek (kivéve a süteménybetéteseket), a gyümölcsfagylaltok pedig tejmentesek.

1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 43.

La Mimosa

Balatoni Fagyizó

A városban három helyen megtalálható Balatoni Fagyizóban a mennyiség nem mehet a minőség rovására. A kínálat hihetetlenül változatos, az Üllői úti egységben például három pult okozza a bőség zavarát különféle fagyikölteményekkel. Az ízek így is tökéletesek, igazából lehetetlen mellényúlni a választásnál. Egyedül az okozhat gondot, hogy túl sok a szimpatikus lehetőség, és sem a tölcsér, sem a gyomrunk kapacitása nem végtelen. Náluk bármi lehetséges, akár a joghurt-maracuja-kaviár kombó is feltűnhet a pultban.

1181 Budapest, Üllői út 385.
1182 Budapest, Halomi út 31.
1188 Budapest, Vezér utca 43.

Balatoni fagyizó

KedvesKrém

A nem csak nevében kedves fagylaltgyár pultjaiban mindig friss, helyben készült finomságokat lehet találni. A mesterséges adalékanyagokat száműzték a receptúrákból, és az összes fagyit gluténmentesen készítik. Sőt, majdnem minden nap készül náluk cukormentes alternatíva is. A KedvesKrém csapata szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy a vendég jól érezze magát náluk, és ehhez – a pazar desszerteken felül – kiváló kiszolgálással járulnak hozzá. A szezonális gyümölcsből készülő sorbet-kat is megéri kipróbálni.

1015 Budapest, Batthyány utca 26.
1055 Budapest, Balassi Bálint utca 19.

Kedves Krém

Az édesszájúak olvassanak tovább, mert felfedjük, hol lehet desszertes villára tűzni a város legfinomabb krémesét:

Nyitókép: Balatoni Fagyizó