Különleges ízutazásra csábít az egyedülálló hangulatáról ismert Balaton-parti város

A kiváló borairól és páratlan panorámájáról híres Badacsony tökéletes úti cél a téli szezonban. A gyönyörű táj bebarangolása közben lehetőség adódik a helyi gasztronómiai csemegék, így a minőségi borok megkóstolására, nem beszélve arról, hogy a dűlők és a pincék ilyenkor is nyitva állnak a látogatók előtt.

Fotó: Domaine Edegger Pincészet

A badacsonyi borkészítés izgalmas világa többé nem tartogat majd titkokat azok számára, akik a Borbarangolás nevű, 2022. május végéig tartó gasztronómiai programsorozat apropóján ellátogatnak az egyedülálló hangulatáról ismert Balaton-parti városba, akár már idén télen. Különleges ízutazásra csábít ugyanis a vulkanikus tevékenység eredményeként létrejött tanúhegy, amelynek borászai annyira komolyan veszik a vendéglátó szerepét, hogy látogatóik számára a borkészítés mindennapjaiba is betekintést engednek.

A Borbarangolás egy-egy állomásán környékbeli alapanyagokból készülő menüsorokkal várják a vendégeket, és a finom falatok mellett személyes történetekkel igyekeznek emelni minden alkalom fényét. Lelkesen mesélnek zamatos boraikról, és válaszolnak a feltett kérdésekre, fel-felfedve egy-egy titkot a borászatok életéből. Mi több, vezetésükkel az érdeklődők bejárhatják a pincéket és dűlőtúrán vehetnek részt.

Fotó: Borbarátok Étterem

A vendégek a 22 helyszínt felölelő rendezvénysorozat keretében beleshetnek a kulisszák mögé, a borvacsorákat követő hetekben pedig a pincészetek vendégváró ajánlataival élhetnek. Így a borszerető kirándulók akkor is megismerkedhetnek egy-egy borászattal, ha az előre meghirdetett időpontokon nem tudnak részt venni.

A Borbarangolás állomásairól és programjairól a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület weboldalán tájékozódhattok, részvételi szándékotokat előzetes bejelentkezéssel, közvetlenül a kiszemelt helyszínnél jelezhetitek.

Fotó: Hableány Badacsony

Ha szeretnétek meggyőződni a híres badacsonyi vendégszeretetről, és legalább egy éjszakát eltöltenétek a mesés Badacsony igényes szálláshelyeinek egyikén, kövessétek a Badacsony Régió turisztikai weboldalát, így nem maradtok le a legbarátibb ajánlatokról.